Skillnad mellan versioner av "Toddy"

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
m
m (Svenska strippar)
Rad 6: Rad 6:
[[Kategori:Svenska seriefigurer]]
[[Kategori:Svenska seriefigurer]]
[[Bild:Toddy.png|frame|'''"Toddy"''' av [[Thomas Svensson]]. © Thomas Svensson.]]
[[Bild:Toddy.png|frame|'''"Toddy"''' av [[Thomas Svensson]]. © Thomas Svensson.]]
'''"Toddy"''' var en svensk [[humorserie]] av [[Thomas Svensson]] som publicerades som [[gästserie]] i ''[[Dagens Nyheter]]'' 1986 (16 maj–21 juni). Den handlar om en alkoholiserad uteliggare i Stockholm (under ett 1980-tal då de var betydligt färre än idag) och inspirerades av figurer som [[Albert Engström]]s [[Kolingen]] och [[Storm P.]]:s pilsnerpimplande luffare.  
'''"Toddy"''' var en svensk [[humorserie]] av [[Thomas Svensson]] som publicerades som [[gästserie]] i ''[[Dagens Nyheter]]'' 1986 (16 maj–21 juni), och som därefter återtrycktes i albumet "[[Svenska strippar]]".  
 
Serien handlar om en alkoholiserad uteliggare i Stockholm (under ett 1980-tal då de var betydligt färre än idag) och inspirerades av figurer som [[Albert Engström]]s [[Kolingen]] och [[Storm P.]]:s pilsnerpimplande luffare.  
{{stub}}
{{stub}}

Versionen från 15 augusti 2014 kl. 15.48

"Toddy" av Thomas Svensson. © Thomas Svensson.

"Toddy" var en svensk humorserie av Thomas Svensson som publicerades som gästserie i Dagens Nyheter 1986 (16 maj–21 juni), och som därefter återtrycktes i albumet "Svenska strippar".

Serien handlar om en alkoholiserad uteliggare i Stockholm (under ett 1980-tal då de var betydligt färre än idag) och inspirerades av figurer som Albert Engströms Kolingen och Storm P.:s pilsnerpimplande luffare.


Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!