Rymd-Börje

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Rymd-Börje är en figur som dök upp i Ulf Lundkvists serie "Assar" 1991, ursprungligen dock under namnet Lothar.

Historik

Utomjordingen Lothar dök först upp i Nollberga 1991 då han förlorade en tidsmaskin i kortspelet "Löjliga familjerna" till den levande korven Assar. Nästa gång han dök upp i serien blev han kallad Börje, vilket snart utvecklades till "Rymd-Börje".

Sedan dess har han återvänt upprepade gånger. Bland annat har han tagit hand om den skurkaktige Razor på sitt rymdskepp och bogserat hela Nollberga till månen i en jättepåse. Ibland har han antytt sin besvikelse över att vännen Assar bara hör av sig när han vill ha hjälp med sådana ärenden, aldrig annars.

Rymd-Börje är mycket förtjust i att spela "Löjliga familjerna", ett spel som han kan ägna sig åt flera dygn i sträck, vanligtvis till sina medspelares förtret och utmattning.

Rymd-Börje ser vänlig ut, men har även superkrafter som han visar bl.a. när Läder-Kent, en annan ondsint figur, ställer till med bråk.

Säkraste sättet att kontakta Rymd-Börje är genom att ställa sig på en kulle utanför Nollberga och ljudligt mässa den traditionella ramsan: "Blahonga blahonga blahonga!"