711

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

På grund av tekniska begränsningar visas inte titeln korrekt. Den korrekta titeln är #711.


"#711", amerikansk serie skapad 1941 av George Brenner för Quality Comics. Serien gick i Police Comics från nummer 1 till och med nummer 15, januari 1943.

Handling

Den allmänna åklagaren Daniel Dyce blir uppsökt av en gammal barndomsvän, Jacob Horn. Vännen, som utseendemässigt är en kopia av Dyce, är kriminell och är på väg att bli arresterad för tredje gången. Horn vill att Dyce övertar hans identitet när polisen kommer, då Horns fru ska föda inom några dagar och han vill vara med när barnet föds.

Dyce accepterar och Horn lovar att anmäla sig själv efter barnet är fött. Dyce, som Jacob Horn, dömts till livstids fängelse och får fångnumret 711. Några dagar senare får Dice syn på en artikel om att Horn blivit överkörd på väg till BB för att besöka sin fru och nyfödda son. När Dyce insett att han är fast bakom galler bestämmer han sig för att rymma. När han efter mycket slit grävt en tunnel ut inser han att Dan Dyce är glömd och att hans plats numera är bakom galler, som fånge nummer 711.

Han klär sig i lila kostym med slängkappa och beger sig varje natt ut i frihet för att bekämpa brottslighet som #711. Han efterlämnar sitt visitkort, en spegel med påmålade galler och texten "Fånge nummer...", för att påminna buset vad som väntar dem.

711 dödades av brottslingen Oscar Jones, i Police Comics nummer 15. I sista rutan ser man siluetten av en ny hjälte, Destiny, som tar vid efter #711s död.