Amatörernas afton (Furmark)

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Omslag till "Amatörernas afton" av Anneli Furmark © Optimal Press.
Ej att förväxla med Amatörernas afton (Blårockarna)

"Amatörernas afton" är ett album av Anneli Furmark utgivet på Optimal Press. Fick 2005 Urhunden för bästa originalsvenska seriealbum.

Beskrivning från förlaget

"Amatörernas afton" gavs ut 2004 på Optimal förlag och samlar sex stycken serienoveller, bland dem "Bränna sina skepp" som vann Grand Prix vid den stora nordiska serietävlingen på Kemi seriefestival i Finland 2004.

"Amatörernas afton" handlar om några som inte kan bestämma sig. De misslyckas med att upprätthålla en professionell inställning. Ja, de faller hela tiden på mållinjen, för att de inte är tillräckligt professionella. Man skulle kunna kalla dem amatörer.

Det är, bland andra, en flicka som vill veta hur man slutar tänka. Det är en man med för många erfarenheter. Sen finns det en kvinna som är en mamma men blir för kär. Det finns en som man kan se igenom, och en som måste visa upp sig ute i naturen. Vidare finns det en med jobbig röst som bränner sina skepp. Vet de sitt eget bästa? En amatör är en älskare. Men det är också en som inte lever på det hon gör. Eller det hon brinner för.