Användardiskussion:Kurt

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Välkommen till Seriewikin :-) --MikkeX 5 oktober 2009 kl. 20.28 (UTC)

Välkommen. OlaHe 12 oktober 2009 kl. 17.39 (UTC)

Internhumor/hyllningar i Disney-översättningar

En sak som kanske kunde vara kul att ha med i Seriewikin (eller någon annanstans) är en förteckning över internhumor/hyllningar i Disney-översättningar. Översättaren Stefan Diös har bidragit med en hel del sånt. Ett problem är naturligtvis om någon har tagit illa vid sig eller av annan anledning inte vill att detta uppmärksammas, men de flesta verkar ha gillat detta och tyckt att det var en kul grej, vad jag vet.

Bara i Kalle Ankas Pocket finns t.ex.:

upptäcksresande Sven Vedin bonden Olop Silverko handlaren Frank Bleknos Per Sjöbluff (Patrik) Nilsson

Och sen har vi ju lite mer långsökta grejer som Operation Kruger Krunar.

(I ovanstående exempel är det alltså mer eller mindre kända kollusorer som avses.)

Sen finns det naturligtvis en hel del dylikt i Kalle Anka & Co också.

Det kan säkert var kul.. Jag kommer själv ihåg "Den alldeles vanlige Berglund" och "Göteborgs Bult" (Där hr. Silverko jobbade ett tag), men jag är rädd att det kan vara vanskligt att ha det här och risken finns att det blir lite för internt och lite perifert. Kul idé, men jag är tveksam. Nyligen har t.ex. den ovan nämnde Hr. Bleknos bett att få slippa allt omnämnande på nätet överhuvudtaget, så... Ja, jag är rädd att det kan bli lite vanskligt. Men, det är inte jag som bestämmer, så vi får se vad alla andra tycker, och i sista hand så får redaktörerna klia sina skallar lite... ;-) --= Steamboat Willie / 蒸気船 ウィリー =- 25 januari 2010 kl. 17.52 (UTC)

-- Kurt 12 april 2012 kl. 20.49 (CEST)

Nicolas Krizan har bett om att redigera omslagsbilden på Smock. Det står nämligen där att det skulle vara han som har gjort den, men det är Larry Nadolsky. Det verkar dock som att man måste ha en speciell behörighet för att kunna göra det? Jag kunde inte se att jag kunde göra det i alla fall. Det fanns inte möjlighet till diskussion där (Smock) heller vad jag kunde se. Det var ett bra tag sen som jag var här senast förövrigt och hittar inte så bra heller längre märker jag.

Det är ändrat i själva bildtexten. Den felaktiga uppgiften kommer från historiken när bilden laddades upp, och det är inte så enkelt att ändra på det. P.S. Signera i fortsättningen dina inlägg med fyra tilde. (~~~~) 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran 13 april 2012 kl. 16.58 (CEST)