Användardiskussion:Mghg

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Välkommen --

Hej. Välkommen till Seriewikin. Kul att du vill bidra. Skriv gärna något om dig själv på din användarsida. E.G. den 2 oktober 2016 kl. 23.50 (CEST)

Handling i "Linda och Valentin"

Vad är skälet till att du lägger in citat från samlingsvolymerna för att beskriva handlingen i äventyren? De citaten är rätt långa men inte så utförliga, eftersom de mer är till för att sälja berättelsen. Är det inte bättre att beskriva handlingen med egna ord? E.G. den 28 december 2016 kl. 09.17 (CET)

Jag håller på att gå igenom samtliga sidor om "Linda och Valentin" på Seriewikin i syfte att göra informationen korrekt och lagom omfattande. Detta är ett helt privat initiativ, jag har ingen som helst anknytning till förlaget utan är helt enkelt väldigt förtjust i serien sedan jag kom i kontakt med den runt år 1980. Avseende de enskilda sidorna om albumen så försöker jag få till en modell för att konsekvent beskriva albumen. Hittills har jag tillämpat denna modell från "De onda drömmarna" t.o.m. "Härskarens fåglar". Att citera samlingsvolymernas beskrivningar av albumens handling är en genväg och det hade kanske varit bättre om jag använt egna ord. Men samlingsvolymernas beskrivningar har fördelen att de är lagom långa, avslöjar inte några slut, och konsekvent skrivna av samma person d.v.s. science fiction-experten Stan Barets. Jag håller inte med om att dessa beskrivningar är till för att sälja berättelserna, då beskrivningarna står som inledningar till Barets analyser av albumen. --mghg (diskussion) 28 december 2016 kl. 19.04 (CET)
Jag har ingen anledning att klaga på ditt arbete i stort – det är bra! Däremot anser jag att Seriwikins artiklar skall innehålla egen text och inte långa citat. Dessutom tycker jag att citaten är för korta för att ge en bra bild av handlingen. E.G. den 29 december 2016 kl. 09.18 (CET)
Jag tror inte vi har någon principiell regel emot att inte avslöja slut. Det handlar nog mest om personliga åsikter. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 29 december 2016 kl. 12.57 (CET)
Sidan om "De onda drömmarna" har reviderats och har nu tydligare struktur samt egenskriven beskrivning av handlingen. Synpunkter? --mghg (diskussion) 30 december 2016 kl. 18.52 (CET)
Det ser bra ut. Man kan skriva mer, men det behöver ju inte göras med en gång. E.G. den 1 januari 2017 kl. 23.02 (CET)