Artemis Fowl

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

"Artemis Fowl", fantasyserie med manus av Eoin Colfer och Andrew Donkin efter Colfers bokserie. Illustrerad av Giovanni Rigano och Megan Noller Holt.

Boksviten

Artemis Fowl är huvudfiguren i en serie fantasyromaner skrivna av den irländske författaren Eoin Colfer. Serien är skriven i en halvseriös stil där mörka stunder blandas med roliga. Böckerna handlar om huvudpersonen Artemis Fowl II, ett mycket intelligent, ungt och kriminellt geni med kontakter i den undre världen i dubbel bemärkelse. Den undre världen består av den civilisation vättarna byggt upp under markytan sedan människorna blivit för många. Under seriens gång genomgår Artemis ett flertal äventyr med vättarna.

Den tecknade serien

Serieversionen består av ett album betitlat "Artemis Fowl: the Graphic Novel" (på svenska: "Artemis Fowl: Serieberättelsen") och gavs ut i USA 2007 av Hyperion. Bokmanuset hade bearbetats av Eoin Colfer och Andrew Donkin. Teckningarna gjordes av Giovanni Rigano och Megan Noller Holt (båda krediterade som både tecknare och tuschare).

Publicering

Mini usa.gif USA

  • "Artemis Fowl: the Graphic Novel", Hyperion 2007, ISBN 978-078684882-9; ISBN 078684882-0.

Mini sverige.gif Sverige

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer! 


Wikipedia-logo.png Artikeln, i den version den hade den 2010-01-07, innehåller till stor del information hämtad från Wikipedia:Artemis Fowl.