Brotherhood of Evil

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Ej att förväxla med Marvels Brotherhood of Evil Mutants


Brotherhood of Evil är en grupp av superskurkar från DC:s universum. Främst fiender till Doom Patrol och Teen Titans. Gruppen kallade sig ett tag för Society of Sin.

Historia

Startades av the Brain. Syftet var i början att dominera världen men det har visats i senare nummer att det riktiga motivet bakom the Brotherhood of Evil var att förgöra Niles Coulder som är ledaren över Doom Patrol. Gruppens konstanta misslyckanden att förgöra Doom Patrol har skapat en växande romantisk relation mellan Madame Rouge. Madame Rouge lämnade sedan the Brotherhood of Evil för att ansluta sig till Doom Patrol. Efter att hon vänt sig mot sina kamrater så försökte Brain hjärntvätta henne så att hennes onda sida skulle komma fram, detta misslyckades och resulterade i att Madame Rouge skickade en missil för att döda Brain och nazisten Captain Zahl.

Senare, när Madame Rouge var 100% ond fick hon hjälp av Zahl och fångade medlemmarna i doom patrol och gav dem ett hemskt val: antingen bli dödade eller så skulle the brotherhood of evil spränga en oskyldig by. De fick såklart välja döden. De dog i explosionen.

Återkomst

Madame Rouge och Zahl gömde sig i många år och samlade på sig medhjälpare till deras nästa stora plan: en invasion och övertag av landet Zandia. Samtidigt hade doom patrol kommit tillbaks med hjälp av Robotman, den enda överlevaren av explosionen. Tillsammans med memento så försökte de att få hämnd över sina döda vänner genom att attackera Rouge och Zahl men misslyckades och blev dödade och hängda. The New Teen Titans letade efter sina två vänner och fick hjälp av Brain och Mallah och lyckades besegra dem. Senare kom Brain och den nya brotherhood of evil i konflikt med Brother Blood eftersom att han hade ett föremål som skapar odödlighet. För att klå Brother Bloods magiska krafter så fick the brotherhood of evil attackera Titans för att få tag på Raven och utnyttja hennes magiska krafter för att döda Brother Blood. När de till sist lyckades att kidnappa raven och torterade henne så tog hennes demoniska far över hennes kropp och utrotade nästan både The brotherhood of evil och titans The new 52 I denna reboot av serievärlden så innehåller the brotherhood of evil Phobia, Plasmus och Warp.

Källor

  • Brave and the Bold Vol. 1 $65
  • Doom Patrol Vol. 1 #86-87, 90, 93, 96-97, 104, 111-112, 121
  • Doom Patrol Vol. 4 #14
  • New Teen Titans Vol. 1 #14-15, 28-21
  • New Teen Titans Vol. 2 #43
  • New Titans #97-99
  • Teen Titans Vol. 2 #15
  • Teen Titans Vol. 3 #35-37


Medlemmar


Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer! 
Nowiki.gif Denna artikel behöver wikiformateras.
Hjälp gärna till med den här och andra artiklar som saknar wikiformatering.