Buckaroo Banzai

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

"Buckaroo Banzai" är en serie som baseras på en kultförklarad amerikansk film från 1984. Filmen (vars fulla titel är "The Adventures of Buckaroo Banzai Across the 8th Dimension!") har Peter Weller i huvudrollen som äventyraren Buckaroo Banzai. Figuren skapades av filmens manusförfattare Earl Mac Rausch.

Filmen blev en ekonomisk flopp och alla planer på uppföljare ställdes in. Filmen har dock fått en stor och trogen skara fans vilket har lett till framgångsrika DVD-utgåvor på senare år.

Serieversionen

I samband med filmens premiär gav Marvel Comics ut serieversionen av filmen, dels som Marvel Super Special #33, och dels som en miniserie på två nummer. Upphovsmän var Bill Mantlo (manus), Mark Texeira (skiss) och Armando Gil (tusch).

2006 gjorde Buckaroo Banzai comeback i form av en miniserie med titeln "Return of the Screw" på tre nummer utgiven av Moonstone Books. Berättelsen är skriven av figurens skapare Earl Mac Rauch och utspelar sig efter filmen. Övriga kreatörer var Joe Gentile (manus), Stephen Thompson (skiss), och Keith Williams (tusch).