Cat Girl

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Ej att förväxla med Catgirl.

Cat Girl, brittisk superhjälteserie, som handlar om en flicka i tonåren som får kattlika krafter av en magisk kattdräkt. Serien har också publicerats på spanska och på nederländska.

Tonårsflickan Cathy är dotter till en polisman. Modern är avliden. Vid ett tillfälle hittar Cathy en kattdräkt på vinden. Den har skickats till hennes far från en medicinman i Afrika som han har hjälpt. När hon tar på sig dräkten, får hon kattlika krafter, så att hon kan klättra, se i mörkret och så vidare. Tyvärr innebär det också att hon får en irrationell rädsla för vatten och för hundar och att hon gärna vill tvätta sig med tungan. Som Cat Girl hjälper hon sin far att besegra brottslingar, bland annat skurken the Eagle.

Utgivning

Cat Girl publicerades 19691971 i den brittiska serietidningen Sally, som vände sig till flickor. Denna tidning gick sedan upp i Tammy, där seriens sista avsnitt publicerades 1971. I Nederländerna publicerades serien i serietidningen Tina och kallades "Katja, de schrik van de onderwereld" ("Katja, den undre världens skräck"), medan hjältinnan kallades het katmeisje ("kattflickan") och i sin civila identitet Katja Kruif. På spanska publicerades serien under namnet "Caty, La Chica Gato" av Editorial Bruguera S.A.

Externa länkar

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!