Dick Brooks

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Dick Brooks (1917–2002) var en amerikansk serietecknare, känd framförallt för dagspresserien "The Jackson Twins", som var en försäljningsframgång i nästan trettio år (1950-79).

Richard Lakeman Brooks föddes i Gloucester, Massachusetts. Efter studier i Dartmouth College, 1939 och vid Annapolis Naval Academy, tog han värvning i marinen under andra världskriget.

Det var där han kom på idén om att teckna en serie om en mild ung man, "Elmer Squee", som låter sig värvas direkt efter Pearl Harbor. Han var bekant med en person som var precis som Elmer Squee. Och även seriefiguren Grummock hade en levande förebild.

Efter kriget började Dick Brooks arbeta på King Features Syndicate, och när han hörde att en serie skulle släppas av KFS föreslog han en civil Elmer Squee-serie, och King Features beslutade att ta sig an serien, som dock inte lyckades väl i försäljningen.

"Pelle Piccolo" (Elmer Squee) av Brooks debuterade som söndagsserie i dagspress den 8 september 1946. Några dagsstrippar blev inte producerade.

Trots dålig försäljning fortsatte serien till 28 augusti 1949.

Pelle Piccolo gick i serietidningen Karl-Alfred från nr 13, 1949 till nr 24, 1950. [1]

Källor

  1. Dick Brooks, blogginlägg av Roger Schaeder, (2021-03-04)

Externa länkar