Diskussion:91 Stomperud

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Sortering

Heter det inte "en og nie Stomperud" på norsk? Eller är det danska? Och hur ska vi sortera egentligen... Hmmm... Kanske bäst som det är.

/David

Bra fråga

"En og nie" stämmer nog. Suck. Jag ska fundera på lämplig sortering.

/OlaHe

Nej...

Iallafall inte "En og nie", jag tror både "en og nitti" och "nittien" är korrekt i norska, men inte "en og ni(!)" eftersom det då inte går att utröna i vilken ordning talen ska uttorskas, fast som min syster har sagt om norska: "På norska kan man säga vad som helst, bara man påstår att det är ens dialekt. Om någon verkligen vill veta, så kan jag fråga min norska pappa. 惑乱 分からん 3 mars 2006 kl.20.32 (CET)

Fråga gärna. Sedan är ju frågan om vi ska rätta oss efter nynorsk eller bokmål. Norska är snärjigt. Hur som helst var poängen med den sorteringen bara att sortera in artikeln under bokstaven N. --David Haglund 3 mars 2006 kl.20.38 (CET)
Google er wiki-brukeren sin venn! http://no.wiktionary.org/wiki/nitti, särstavningen ser mystisk ut, men nittien verkar vara det mest korrekta i närvarande, jag tror varken vi ska rätta oss efter NN eller BM, faktiskt, utan efter Stomperuds egna Tanum-mål... 惑乱 分からん 3 mars 2006 kl.20.44 (CET)

Kuriosa

Läste i Serie-Pressen nummer 19/1972 att "91:an tecknades under andra världskriget på licens i Norge. Där var han så fräck mot nazisterna att redaktören, som publicerade honom, hamnade i Gestapos fängelse, Grini". Någon som kan verifiera detta? I så fall kunde det vara kul att ha det i artikeln. //Sir-L 25 juni 2007 kl.17.43 (CEST)

Verkar stämma, se [1] längst ner på sidan. Andreas 5 oktober 2007 kl.11.14 (CEST)