Diskussion:Albert (italienska Disney)

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Alltså... "I äventyret "Ständiga Hjältar" i Kalle Ankas Pocket 330 uppträder Albert som superhjälte under namnet Albi Bert."

För det första så heter han "Alibi Bert". För det andra så.. skall vi skriva ner precis alla små detaljer som förekommer i en enda serie? För det blir VÄLDIGT många. Om Alibi-bert är så intressant så måste vi ju i konsekvensens namn skriva om allt anant som Albert gjort... Poeten, brevbäraren, semestersabotören. När han blir uppfinnare, etc. För att inte tala om allt som kan skrivas om Kalle? .. och i samma serie så dyker "Nono Nilsson" upp också.. och skurken Bus-Butler (alias "Sven Smörfinger") upp... för att inte tala om TV-hjälten "Stål-Betjänten". Jag skulle behöva riktlinjer, för med "Alibi Bert" som riktlinje så kan jag plöja pocketserier resten av livet på heltid utan att hinna med något annat i Seriewikin överhuvudtaget... men så klart... det skulle ju generera många artiklar.. en tjugotusen bara de första tre månaderna i alla fall... och det bara om Albert. :-) --Steamboat Willie 16 november 2006 kl.12.48 (CET)
För övrigt anser jag att kategorin Erotiska serier skall raderas

För mig känns det inte så viktigt att ha med sådana detaljer. Men någon tyckte uppenbarligen det. Jag röstar för att stryka det, men det bekommer mig inte om det får vara kvar. Inkonsekvens är mitt andra namn. :-) OlaHe 16 november 2006 kl.13.07 (CET)
Det är okej för mig, det fixar jag. En massa bilder måste det ju bli också! jag kan nog få till en tio bilder bara ur det här enda äventyret! :-) --Steamboat Willie 16 november 2006 kl.13.12 (CET)
För övrigt anser jag att kategorin Erotiska serier skall raderas
Kan vi inte stryka kuriosan här också? MikkeX 17 november 2006 kl.13.04 (CET)
Jopp. OlaHe 17 november 2006 kl.13.17 (CET)
Så, då var det problemet ur vägen... När det först skrevs in var det direkt i ingressen, så jag flyttade det till en mindre framträdande plats... 惑乱 分からん 17 november 2006 kl.15.26 (CET)

Debut

Jag tog bort uppgiften om debuten. Efter att ha kollat in Inducks, verkar det, liksom med många andra seriefigurer, ha varit en pågående process med den där butlern under hela 60-talet med olika förändringar i utseende och namn tills det slutligen befästes. För att förvirra det hela ytterligare hade Italien en annan butler innan Battista som hette Alberto, vilka två figurer italienarna ibland blandade ihop.

"Zio Paperone e l'angolare di sicurezza" (manus Massimo De Vita och teckning Rodolfo Cimino i Almanacco Topolino nr 125 den 1 maj 1967. 
(Ej publicerad i Sverige.) Historiekod: I AT  125-A.

惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 7 mars 2013 kl. 21.26 (CET)