Diskussion:Christina Björk

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Artikeln "Christina Björk" kan förslagsvis infogas i existerande artikel om Tove Jansson-biografin (istället för att utgöra en egen artikel), med underrubrik i stil med "Om författaren". Eller har hon någon ytterligare (i nuläget outtalad) intressant koppling till tecknade serier? --N0WIS 31 juli 2010 kl. 17.51 (UTC)

Hmm... Jag är vanligtvis starkt för att slå ihop korta artiklar, men det här vete tusan... Tycker nog att hon inte är tillräckligt starkt kopplad till Tove Jansson för att infogas i dennes artikel. OlaHe 31 juli 2010 kl. 20.17 (UTC)
Med "existerande artikel om Tove Jansson-biografin" menar jag "Tove Jansson – mycket mer än Mumin" (bok av Christina Björk, utg. 2003). Jag håller med dig om att det vore fel att infoga presentationen av Christina Björk i artikeln om Tove Jansson. Boel Westins "Tove Jansson. Ord, bild, liv" (utg. 2007) är minst lika relevant som biografi betraktad, och i det fallet finns ingen separat artikel om biografiskrivaren i fråga. -- Min fråga blir följaktligen: Kan "särbehandlingen" biografiskrivarna emellan motiveras med att Björk har ytterligare koppling till seriemediet (utöver TJ-biografin)? --N0WIS 1 augusti 2010 kl. 05.53 (UTC)
Ledsen, jag läste för slarvigt; nu är jag med dig. Jag vet inte om Björk har skrivit mer om serier, så det kanske är vettigt att göra som du föreslår. Med omdirigering från den här artikeln, då. OlaHe 1 augusti 2010 kl. 12.56 (UTC)