Diskussion:Curt Swan

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Jag har tagit bort mellanrubriken "Bakgrund" eftersom det knappast är bra som rubrik på hela brödtexten. Finns det regler för användandet av sådana mellanrubriker? Jag hittar det inte i skrivreglerna.--Ola Hammarlund 21 oktober 2006 kl.11.44 (CEST)

Jag ändrade att han slutade i samband med Byrnes revamp 1986 till att han gick i pension. "Slutade" låter som om han hoppade av i protest, och det vet jag inte om han gjorde (han var ju 66, så det var väl naturligt att dra sig tillbaka). Någon som vet om han ogillade nyordningen kan ju lägga in det i så fall.--Ola Hammarlund 5 april 2007 kl.18.42 (CEST)

Enligt wikipedia[1] blev han "released from his duties on the Superman comics" när Byrne skulle ta över. Jag har inte hört nåt om att han skulle ha ogillat förändringen eller blivit tvingad att sluta på Superman, men han gick i alla fall inte i pension utan fortsatte teckna för DC, bl.a. M.A.S.K. som gått på svenska i Satellitserien. Andreas 5 april 2007 kl.18.53 (CEST)

Varför översätta cynismer?

Är inte formuleringen i artikeln "inte hade brytt sig om att tänka på sin ålderdom" lite cynisk? DC Comics på denna tid gav ju inte sina anställda några förmåner att tala om, varken semester, sjukpenning eller pension, och betalt för reprints gavs ju heller inte. --Johnny Hazard (diskussion) 24 juli 2018 kl. 20.16 (CEST)

Måhända är det cyniskt. Jag har för mig att jag hämtade och översatte den texten direkt från engelska Wikipedia, så det är där cynismen är skapad i så fall. Omformulera gärna. E.G. den 26 juli 2018 kl. 18.21 (CEST)