Diskussion:De svarta änglarna

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Ologiskt att illustrera ett Jijé-album med en Uderzo-teckning. Titta inne i albumet! Det är signerat Jijé på flera ställen! (Av någon anledning klantade någon på Semic till det när man gjorde det svenska titelbladet till detta album)

Det där är våran "Jaktfalkarna"-bild som är standard för att illustrera allt som har med Jaktfalkarna att göra... 惑乱 分からん 23 maj 2006 kl.19.04 (CEST)
Känns som ett tveksamt förfarande om det nu är så. Man skulle ju inte illustrera Tintin hos gerillan med en bild ur Blå Lotus... OlaHe 23 maj 2006 kl.20.57 (CEST)
Håller, som oftast, med Ola här. Över huvud taget tycker jag det är underligt att det inte verkar finns några alls av Jijés teckningar i Wikin. Svåra att skanna kanske? /z
När jag scannade in bilden var den för att visa Tanguy och Laverdure. De enskilda albumen hade inga artiklar. Inga problem att scanna in Jijé... i teorin i alla fall. Alla mina album är nerpackade för att jag flyttat, men jag skall kolla in mina franska lådor och se om jag inte hittar lite jaktfalkar av Jijé. --Steamboat Willie 15 november 2006 kl.00.02 (CET)
För övrigt anser jag att kategorin Erotiska serier skall raderas
Jag förstår tanken, var bara rädd för att det kunde verka missvisande. Men nu har du ju lagt in en utmärkt bild. OlaHe 15 november 2006 kl.02.51 (CET)
För att ytterligare krångla till det: jag tror att detta omslag är målat av någon annan än Jijé. Det står "Yves... någonting" i kanten (avklippt) Kanske någon annan vet mer?/Z.
Aargh, skrev jag Jijé? Jo, det gjorde jag... Jag tar bort det, folk kan ju tro att omslaget är av honom. Jag letade efter vem/vilka det kunde vara, men hittade inget. Någon annan kanske vet. Det är signerat "Yves Thos." och inte avklippt på bilden jag laddade upp. Det finns en pinup/affisch/etc. konstnär som heter Yves Thos, men signaturen är inte likadan på de bilder jag hittat. --Steamboat Willie 15 november 2006 kl.11.17 (CET)
För övrigt anser jag att kategorin Erotiska serier skall raderas
Äsch. På Charliers hemsida hittar jag fler bilder som är gjorda av "Yves Thos" så jag antar att han är en ofta anlitad omslagstecknare. Kategori:Övriga kreatörer antar jag? Någon som vet någon om honom?--Steamboat Willie 15 november 2006 kl.11.41 (CET)
För övrigt anser jag att kategorin Erotiska serier skall raderas

Jijé

Hmmm, I den franska originalutgåvan av De svarta hattarna (Les chapeaux noirs) är det med två korta serier av Jijé, "Comme une mouche au plafond" (som en fluga på väggen) och "Spirou et les hommes-grenouilles" (Spirou och grodmännen), men det är möjligt att de togs bort i den svenska utgåvan för att de kändes för fåniga. 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 16 september 2008 kl. 02.47 (CEST)

Hmmm, det ser så ut, tråkigt. 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 16 september 2008 kl. 02.47 (CEST)