Diskussion:Frédéric Boilet

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Vänder mig emot formuleringen "Frédéric Boilet, fransk serieskapare som tecknar i en japansk mangainspirerad stil." Dels undrar jag vad en japansk mangainspirerad stil är för något, och dels tycker jag nog att Boilet tecknar i en lätt utvecklad klassisk fransk-belgisk realistisk stil, med klara inspirationer från japansk kultur... --MikkeX 8 mars 2010 kl. 11.34 (UTC)

Ok, jag har sett exempel av hans verk som jag bedömde som mangainspirerade. Men min koll på Boilet är ganska ringa – menar du att det inte är representativt för hans stil, så litar jag på ditt omdöme. Om inga andra invändningar kommer så stryk gärna "manga"-formuleringen. OlaHe 8 mars 2010 kl. 12.43 (UTC)
Visst finns det mangainspiration i hans senare verk, men jag tycker layoterna känns europeiska, likaså berättandet - dock är han ju upphovsman till manifestet nouvelle manga. Men min grundinvänding är egentligen just "japansk mangainspirerad stil" - borde det inte vara "fransk-belgisk mangainspirerad stil". Mangan är ju per default just japansk. --MikkeX 10 mars 2010 kl. 18.03 (UTC)
Nja, per en default. Men i det här sammanhanget är det förvisso överflödigt med "japansk". OlaHe 12 mars 2010 kl. 20.50 (UTC)