Diskussion:Kalle Anka – mitt liv i ett äggskal

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Har hela "Sån't är livet - Kalle Anka" publicerats på svenska? Jag har den tyska översättningen, och i den "kidnappas" Kalle till ett avsnitt av "Sånt är livet" på TV där Benjamin Syrsa är programledare. Iofs är den serien litet ojämn, och det är nog de två bästa delarna som översatts till svenska i albumet. 惑乱 分からん 9 mars 2006 kl.16.15 (CET)

(Annars har säkert Gladstone publicerat den på engelska i något/några nummer. 惑乱 分からん 9 mars 2006 kl.16.16 (CET)

Hm... Hur gammal är serien med Benjamin och 'Det här är ditt liv' (som TV-serien hette i Sverige)? Någonstans i farsans sommarstuga ligger det iaf ett gammalt (typ, sent 60-tal) nummer av... antingen Kalle Anka & Co eller Walt Disneys Serier, med exakt den ramhandlingen. Den är en avslutad tingest och fyller hela det numret.

(Javisstja, det var ju så tv-serien hette.) Uhmmm, det låter rimligt, jag tror jag har sett det omslaget, förresten, nu när du påminner mig. P.S. i fortsättningen skulle det vara bra om du kunde signera dina poster med fyra tilde-tecken ~~~~ 惑乱 分からん 9 mars 2006 kl.17.48 (CET)
Är det så man gör? Testar... Rosen 10 mars 2006 kl.21.58 (CET)

Historiekod

Kan någon förklara vad "historiekod" är? Undrande... /Weimar 17 juli 2006 kl.13.40 (CEST)

Som jag har förstått det så kodar studios som Egmont och Mondadori sina historier för att enklare kunna sortera och arkivera dem rent tekniskt. 惑乱 分からん 17 juli 2006 kl.13.59 (CEST)

Inte en serie?

? --Steamboat Willie 21 september 2006 kl.16.15 (CEST)
För övrigt anser jag att kategorin Erotiska serier skall raderas

Självfallet är det en serie, men "traditionellt" listar vi ju inte avsnitt, äventyr, episoder och album som är del av större helheter som "serier" här. Men visst, vi har diskuterat det här förr, och det är kanske en godtycklig gränsdragning. Bör vi inkludera även dessa i seriekategorin?
Värt att diskutera, men tills vi har bestämt oss tycker jag att fortsätter i inkört spår. Vi kategoriserar ju inte "Castafiores juveler", "Det gula tecknet" eller "Opération "jeunes mariés"" som serier heller. OlaHe 21 september 2006 kl.17.07 (CEST)