Diskussion:Kronologisk lista över svenska serietidningar

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Jag tycker sådana här listor är ett välkommet tillskott till Wikin. Vi får fixa lite länkar och lite listordning och sånt bara. Hittills har vi t.ex. inte listat titlar som börjar på "Den" under "D", utan som i bibliotekariesammanhang har vi sorterat dem under begynnelsebokstaven på ordet efter "Den". Vi lägger heller inte siffror i början på alfabetet -- "91:an" hamnar under "N" o.s.v. (Detta är naturligtvis öppet för diskussion, men bör göras någorlunda konsekvent.)

Kanske borde vi underlätta lokaliserandet av dessa listor genom att införa en ny kategori kallad "Listor". Fler listor lär det ju kunna bli. Vad tycker ni andra?


/OlaHe

Visst Kategori:Listor är bra. Det krävs ganska mycket redigeringar i denna ochAlfabetisk lista över svenska serietidningar men det skall väl kunna fixas tillslut. Mason 12 december 2005 kl.12.33 (CET)
Låter bra! Kan vi få denna här "jättelistan" att bli någorlunda komplett går den ju lätt att återanvända till andra listor/artiklar, t.e.x lista alla tidningar utgivna av ett visst förlag (som Vertigolistorna som påbörjats alltså, men för svenska förlag).
Mycket av info ang. förlag och årtal som jag skrivit in kommer från Per-Åke Sjögrens och Edvin Sandbergs utmärkta serieindex /Andreas 12 december 2005 kl.16.07 (CET)
Det är därifrån jag tagit informationen till den ursprungliga listan så listan är nog nästan komplett. Däremot kan man säkert dela upp i fler ver.1 ver.2 osv. Mason 12 december 2005 kl.16.14 (CET)

Uppdelning

Borde man inte dela upp den här listan i t.ex. olika årtionden, den tar rätt lång tid att läsa in redan nu, utan att det finns särskilt många bilder än, dessutom blir det lätt fel i tabellerna när det blir så här stort och oöverskådligt? 惑乱 分からん 1 december 2006 kl.16.22 (CET)