Diskussion:Latsmurf

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Latsmurf=Gnällsmurf?

Att Gnällsmurfen (Buttersmurfen/Tvärsmurfen/etc.) påstås ha blivit gnällig efter sticket från BzzBzz-flugan känner jag till, men var har det sagts att det var just Latsmurfen som blev "transformerad"? Ett bevis mot detta är att Latsmurf och Gnällsmurf har förekommit i samma äventyr, t.ex. i "Supersmurfen"/"Smurfrik den store". OlaHe 7 juni 2008 kl. 13.57 (CEST)

Jepp, men vem har sagt att det inte finns fler latsmurfer? .. eller en ny? ... eller att Peyo glömt/struntat i/whatever? Finns ingen regel som säger att Peyo måste vara konsekvent... --蒸気船 ウィリー 7 juni 2008 kl. 23.45 (CEST)
Även om så skulle vara fallet(?) behöver artikeln ändå skrivas om, eftersom det nu verkar som att Latsmurfen förvandlats till Gnällsmurfen, vilket inte verkar vara fallet. F.ö. behöver det väl inte vara latsmurfen som blivit gnällsmurfen, bara för att han bets först? Det enda som sägs explicit är väl att det var en av smurferna som bets och blev svartsmurf, vilket innefattar hela smurfbyn? (Har inte franska originalalbumen.) 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 8 juni 2008 kl. 00.10 (CEST)
Även om just det att han som första bitna smurf blev gnällsmurf, verkar tas för givet på Wikipedia. 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 8 juni 2008 kl. 02.43 (CEST)
Det var bara en smurf som blev stucken av BzzBzzflugan. Resten blev bitna av varandra. OlaHe 26 september 2011 kl. 22.58 (CEST)
Vi bör förresten isåfall byta ut bilden, eftersom den då föreställer "den late smurfen" och inte "latsmurfen", vi kan flytta den till svartsmurf- eller gnällsmurf-artikeln. 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 8 juni 2008 kl. 11.35 (CEST)
Jag har nu läst originaläventyren på franska och kommit fram till att det finns flera lata smurfer. Men Wakuran har rätt i att endast den senare verkligen har "hetat" Latsmurf. Dock har den late smurfen i "De svarta smurferna" (den framtida Gnällsmurfen) en så tydligt lat personlighet att jag tycker att även han kan tas upp i denna artikel. Ser inga problem med att ha bilden kvar, även om den "riktige" Latsmurfen kanske också förtjänar ett porträtt. OlaHe 26 september 2011 kl. 22.58 (CEST)