Diskussion:Lista över motståndare till Flash

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Varför fick Shade vara Barts fiende? Bart hade bara en kort stint som Flash. Dessutom dog Ragdoll I innan Bart blev Flash.--Jönsson 23 december 2007 kl.20.40 (CET)

Det är tabellerna som krånglar lite. Det ska egentligen stå på Jay Garrick. Jag vet inte riktigt hur det ska lösas, men om du kollar på Jays del ser du att jag har satt i tabellen där.--Axel Motor 25 december 2007 kl.00.06 (CET)
Ah, mallproblem. Där känner jag igen mig. Det ska nog inte vara några problem att lösa (för någon som är lite mer wikikunnig än jag). Men borde inte denna artikeln heta Listra över Flashs fiender?--Jönsson 27 december 2007 kl.08.06 (CET)
Visst, det är inget problem att byta artikelns namn för mig.--Axel Motor 27 december 2007 kl.12.13 (CET)
Jag har däremot ett problem med att byta namn på artikeln... "Flash's Rogues Gallery" är ett rätt etablerat begrepp i serievärlden för en viss grupp superskurkar. De kallas bara the Rogues ibland. Det är inget officiellt gruppnamn vad jag vet, men likväl ett begrepp. "Flashs skurkgalleri" låg närmare till hands, men helt bra är det inte, det är sant. Nåja, låt titeln stå kvar som den är så fårvi göra en redirect och förklara i inledningen vad skurkgalleriet är för något. --David Haglund 3 januari 2008 kl.01.03 (CET)
I så fall bör det finnas ett uppslagsord/redirect från "Flash's Rogues Gallery" på något sätt... Hellre ett egen uppslagsord än en ren redirect. Jag har i alla fall aldrig sett den svenska termen.. och i Sverige använder vi ordet "galleri" på ett annat sätt. Nästan enbart för bilder. --Steamboat Willie 3 januari 2008 kl.06.13 (CET)
"Rouges" är ett namn på en särskild grupp Flash-skurkar som är mer organiserade bestående främst av Captain Cold, Mirror Master, Heat Wave, Trickster, osv. De bör väl ha en separat artikel kanske?--Axel Motor 3 januari 2008 kl.12.00 (CET)
Det fullständiga namnet är "Flash's Rogues Gallery". "Rogues" är en förkortning. OlaHe 3 januari 2008 kl.12.48 (CET)
Och Weather Wizard var inte en medlem av Rogues under Barry Allens tid. Det blev han inte förrän långt senare. OlaHe 8 januari 2008 kl.01.36 (CET)

Analogi

Den här artikeln följer en annan titelstandard än övriga liknande artiklar som Batmans fiender, Spider-Mans fiender, Stålmannens fiender och X-Mens fiender. Jag antar att Flash inte har en specifik genitivform på svenska, och att en analog titel borde bli Flash fiender. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 3 april 2015 kl. 00.30 (CEST)