Diskussion:Pantomimserie

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Hmm... "Birger Barbaren" använder pratbubblor, men inte ord. Det är ett gränsfall, men skall vi ändra den här srtikeln (som helt förbjuder pratbubblor) eller skall vi klassa om "Birger Barbaren"? Inte ens "Adamson" var helt stum för övrigt... Jag har tyvärr inget bra förslag på hur man skulle skriva om den här artikeln om Pantomimserier, men kanske någon annan kan komma med något förslag? Helst ett bättre än att bara stubba artikeln.. :-) --Steamboat Willie 4 mars 2006 kl.14.02 (CET)
För övrigt anser jag att kategorin Erotiska serier skall raderas

Den där Hergé-serien innehöll väl en del tidningsrubriker, annars. Jag tycker att en pantomimserie ska gå att läsa och förstå nästan allt i, även om man inte kan språket eller alfabetet som upphovsmannen har, (Borträknat "furriners" som skriver på engelska). Hur är det med Birger Barbaren, funkar rebusarna i serien utanför Sverige? 惑乱 分からん 4 mars 2006 kl.14.05 (CET)
Delvis. Ett hjärta och utropstecken när man hittar en flaska.. ja. Kärleksdryck! Smutsiga stövlar som omdöme om någon? Skitstövel! Njae.. Kanske inte. Adamsom har ju enstaka avsnitt (framförallt i början) där pratbubblan är nödvändig för att förstå... så... --Steamboat Willie 4 mars 2006 kl.14.12 (CET)
För övrigt anser jag att kategorin Erotiska serier skall raderas
Adamson använde visserligen pratbubblor vid enstaka tillfällen, men de var väldigt få. I det stora hela var det ändå en pantomimserie. (Precis som "Knasen" räknas som en soldatserie trots att det har förekommit avsnitt där han är civil.) Pratbubblor med bildsymboler tycker jag kan räknas som pantomim, så där får vi nog formulera om den här artikeln. Likaså tycker jag att serier där skyltar med texter förekommer kvalificerar -- även om det då blir frågan om ett annat slags pantomim.
Jag kan göra en ansats att förtydliga det lite i artikeln och nämna att det finns olika former/grader av pantomim. Hinner inte det just nu, men jag gör det vid tillfälle (om ingen annan hinner före...) OlaHe 4 mars 2006 kl.14.29 (CET)