Diskussion:Serieförfattare

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Lista

Det går väl att diskutera vilka författare som ska listas, annars. En del, som Moore och Goscinny verkar t.o.m. ha tecknat en del, och i Lees fall är det väl lätt diskutabelt hur mycket av manusen han egentligen står bakom själv, men ändå... 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 13 maj 2011 kl. 12.26 (UTC)

Definition

Jag håller inte med om att en serieförfattare per definition överlåter tecknandet åt andra. Serieförfattare är väl alla som skriver manus till serier, oavsett om de tecknar dem själva eller inte. Orson Welles var inte mindre filmmanusförfattare bara för att han även regisserade, skådespelade och klippte. OlaHe 14 maj 2011 kl. 18.12 (UTC)

Kanske, men rent praktiskt definieras väl sällan manusförfattare som manusförfattare såvida de inte specifikt är specialiserade på just manus? 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 14 maj 2011 kl. 20.06 (UTC)
Beror på i vilket sammanhang. John Byrne skulle väl aldrig presenteras som en manusförfattare på ett konvent eller i en tidningsartikel, men jag har sett kreditering på seriesidor skrivas t.ex. "Manus: John Byrne. Teckningar: John Byrne. Tusch: Joe Rubinstein."
Men oavsett hur man benämns rent praktiskt så är man manusförfattare om man står för manus. OlaHe 15 maj 2011 kl. 08.35 (UTC)