Diskussion:Seriefrämjandet

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Texten är tagen från serieframjandet.se, och kan säkert skrivas bättre.

Det ser ju litet fånigt ut med den självrefererande kommentaren om Seriewikin, men det kanske kan göras bättre... @@ 惑乱 分からん 29 maj 2006 kl.22.59 (CEST)

40 år, när?

Har någon koll på mer exakta datum för 40-års-jubileet, när togs det officiella beslutet om föreningen, när kom första numret av Thud ut? 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 2 september 2008 kl. 23.14 (CEST)

Heja!

Nice jobb där, Ola. Såg litet ut som det skulle blivit det sämsta samarbetet någonsin, ett tag... =S 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 24 oktober 2008 kl. 20.00 (CEST)

Känns som man kanske kan strukturera det bättre, dock. Rätt plottrigt just nu. Eller? OlaHe 27 oktober 2008 kl. 09.55 (CET)

Kassören?

Hmm. Har seriefrämjandet förlorat sin kassör, eller är det något annat skumt på gång? ---= 蒸気船 ウィリー =- 19 december 2008 kl. 18.22 (CET)

Nej, jag blandade ihop Sef och Sef Stockholm. Sorry. /Erik S 19 december 2008 kl. 18.32 (CET)
Ingen fara. Det förklarar saken! ---= 蒸気船 ウィリー =- 19 december 2008 kl. 23.36 (CET)


"Förändring"

När det står "Atterbom fortsatte att vara förbundsordförande fram till 1995, då han avgick både som ordförande och Bild & Bubbla-redaktör då hans förslag om förnyelse av SeF och B&B avvisades efter en livlig debatt" tecknar man debatten i ett i mitt tycke inte helt korrekt ljus. Det Daniel föreslog var inte så mycket en förnyelse som en förändring, som skulle innebära att han tog över Bild & Bubbla (kostnadsfritt) från förbundet, och han såg en framtid för SeF som ett slags stödorganisation till Serieteket. Att kalla det "förnyelse" -- ett ord med tämligen positiva konnotationer -- ser jag som missvisande. Om man inte vill gå in på detaljer om vad han ville göra föreslår jag att "förnyelse" helt enkelt byts ut mot det mer neutrala "förändring". /Göran S

Låter rimligt, tycker jag. Minns inte om jag tog "förnyelse" från B&B, men det var givetvis inte tanken att "välja sida" i frågan här.
Tycker personligen inte att man måste gå ner på detaljnivå här, men jag byter tills vidare ut "förnyelse" till "förändring". OlaHe 9 januari 2011 kl. 06.58 (UTC)
Intressant. Jag minns för min del att det fanns ett oerhört motstånd mot förnyelse, eller ens förändring, då det begav sig och Fredrik J & c:o kring Seriechock borde ha tagit över, men så blev det ju inte. /DL

Förbund av lokalföreningar...

"Seriefrämjandet grundades 1968 och är en riksomfattande förening (samt förbund av lokalföreningar) för serieintresserade.", står det. Sedan när är det ett förbund av lokalföreningar? Har man ändrat i stadgarna nu? För senast jag kollade så var SeF ett förbund med lokalavdelningar. SeF Stockholm är t.ex. inte en egen förening. --= Steamboat Willie / 蒸気船 ウィリー =- 15 november 2011 kl. 05.06 (CET)