Diskussion:Seriesamlande

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Kataloger

Alvglans och Seriesam verkar ju ha gått ihop nu om den nya katalogen. Vet någon mer om den, vilken som är den officiella titeln, om man ska slå ihop artiklar, etc. ? (Tre olika artiklar, en för Alvglans, en för Seriesam, och en för samarbetet låter ganska mycket.) 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 18 juli 2011 kl. 11.17 (UTC)

Enligt det skvaller jag hört så sprack samarbetet så vi kanske ska ta det lugnt med sammanslagningen. Johan Blixt 18 juli 2011 kl. 11.58 (UTC)
Hmmm, boken som är på gång nu ser iaf ytligt ut som ett samarbete, [1], men man skulle ju kunna vänta in vidare info. 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 18 juli 2011 kl. 12.11 (UTC)
I första inlägget står det "Serier i Sverige / Seriesam's Guide 2011" och i andra bara "Seriesam's Guide 2011" men det kan naturligtvis vara ett rent förbiseende. Oavsett det så tycker jag nog att det är rimligt att vänta tills boken kommit ut. Johan Blixt 18 juli 2011 kl. 13.42 (UTC)
Jo, det har du egentligen rätt i. Jag skulle iofs inte bli förvånad om det visade sig att samarbetet spruckit. 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 18 juli 2011 kl. 14.18 (UTC)

Snillen spekulerar! Tydligen är det skvaller som styr publicering här, inte så wiki-aktigt. Ett alternativ är att ringa och fråga, både seriesam och Alvglans svarar alltid. Ett annat sätt är att läsa i SeFs forum där det tydligt står att den kommer ut i augusti. Den finns att köpa nu på www.seriesam.com. Den heter "Alla serier i Sverige 1907-2011" eftersom den förra hette så men kallas "Seriesam's Guide 2011" så artikeln borde ligga under den rubriken.

Om ni i samband med upprensning tar bort allt annat skvaller kopplat till guiden 2007 så är det ingen nackdel. Det finns några generande artiklar här, för wikin. Jag kan lista dem om ni vill. Thomase 16 augusti 2011 kl. 15.00 (UTC)

Thomas: Jag ser inte att skvaller har påverkat någon publicering rörande den här artikeln, om du inte räknar den här diskussionssidan som "publicering". Visst hade det varit enklast att kontakta Seriesam, men det är fullt naturligt att diskutera ämnen sinsemellan och höra sig för om någon annan användare känner till fakta innan man eventuellt går vidare i sin research. Men tack för korrekt information.
Vad gäller eventuellt övrigt skvaller så håller jag nog inte med om att det finns generande artiklar här, åtminstone inte av samma anledning som jag tror du menar. Men du har en poäng i att vi bör gå tillbaka till de omstridda artiklarna på nytt och bedöma vad som känns relevant i backspegeln. Förhoppningsvis har den värsta upprördheten lagt sig nu och det är lättare för alla att resonera så neutralt som sig bör. OlaHe 16 augusti 2011 kl. 19.14 (UTC)
Jo, håller med Ola. Som uppslagsverk ska vi försöka undvika både otillbörligt gynnande och irrelevant smutskastande. 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 16 augusti 2011 kl. 21.11 (UTC)
Den nya katalogen verkar f.ö. också heta "Alla serier i Sverige", då kanske det borde vara en övergripande titel. 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 17 augusti 2011 kl. 11.11 (UTC)
Såg att boken kommit ut nu. Då ska den iaf listas. 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 16 augusti 2011 kl. 17.14 (UTC)
När jag skriver "generande" så tänker jag på ett par diskussionssidor som uppenbarligen har överhettad karaktär och borde raderas. Och på att jag själv stå med (som f.d. och handlare...) men inte t.ex Poul Ströyer (nej, jag är inte särskilt betydelsefull). Och att det verkar finnas ungeför 10 kontroverser i hela serievärlden som är värda att dokumentera (varav Guiden 2008 är en). Det är vad jag menar med generande, att det finns artiklar och texter som uppenbarligen sitter där av (anti-)personliga skäl fast de helt saknar relevans i en wiki. Thomase 27 augusti 2011 kl. 20.17 (CEST)