Diskussion:Shōtarō Ishinomori

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Externa länkar

Så vitt jag förstår tycker redax inte egentligen om länkar i löptexten till t.ex. Wikipedia, om de är gjorda, så att säga, efter konstens regler ( [[Wikipedia:blargh|Blargh]] ). Jag undrar därför om metoden jag använde här är bättre, dvs. att göra en "hård" extern länk ( [http://www.wikipedia.com/... Blargh] ) så att man tydligt ser att länken tar en utanför Seriewikin, eller om de skall förflyttas ner under "Externa länkar" ändå? Personligen tycker jag att det känns lite som om man rycker länkarna ur sitt sammanhang om man flyttar dem till en egen sektion.

Vad säger ni?

Det var såhär jag gjorde i Valhall-artikeln, och det gick bra, då. Däremot kanske jag personligen skulle föredra en extra mening där begreppet förklarades istället (Henshin, dvs japansk...) 惑乱 分からん 15 april 2006 kl.21.57 (CEST)
Jag tycker att alla externa länkar skall flyttas ner till egen rubrik sist, "Externa länkar".
Om du prompt måste länka så kan man länka till: "Uppslagsord#Externa länkar" om artikeln är lång.--Steamboat Willie 15 april 2006 kl.23.08 (CEST)
Nej, om man vill förklara vad t.ex. "Henshin" och "Power Rangers" är för något, är det här bäst sätt. Externa länkar ska ha anknytning till artikelämnet... 惑乱 分からん 15 april 2006 kl.23.12 (CEST)
Nej, om man behöver förklara det så får man göra det kortfattat i en egen rubrik, eller i en parentes, om den externa länken inte hör till artikeln så skall den nog inte vara med överhuvudtaget. annars får du väl göra en egen rubrik över "Externa länkar" som heter "Nästan relevanta externa länkar". Det är inte bra att ha länkar mitt i sidor som länkar ut från serieframjandet.se--Steamboat Willie 15 april 2006 kl.23.18 (CEST)
Varför inte? I det här fallet känns det relevant... "Externlänka - men med förnuft!" 惑乱 分からん 15 april 2006 kl.23.21 (CEST)
Jag tycker inte det är relevanta länkar till att börja med, och skall man ha externa länkar så ha dem i en egen sektion så de är lätt identifierbara. Externlänka inuti den löpande texten? Det är inte att länka med förnuft. --Steamboat Willie 15 april 2006 kl.23.25 (CEST)
Man identifierar ju esternlänkarna med den där lustiga lilla rutan bredvid länken. Jag tycker, i sådana här fall, när något fenomen behöver förklaras, men det inte har giltig seriekoppling nog för en egen artikel, är en externlänkning inuti den löpande artikeln smidigare och mindre störande än länkar i en särskild sektion. 惑乱 分からん 16 april 2006 kl.00.02 (CEST)
Som Wakuran säger är just ikonen med pilen som pekar ut ur en ruta till för att läsaren skall kunna skilja på interna och externa länkar. "Externlänka - men med förnuft", som sagt. Vad gäller länkarnas relevans, tycker jag att ämnena de tar upp är i allra högsta grad intressanta för artikeln och alltså förtjänar att bli vidare förklarade för den nyfikne läsaren - men inte här på Seriewikin. Å tredje sidan, just henshin kanske förtjänar en egen artikel eftersom åtminstone Kamen Rider/Masked Rider finns som manga. --Withaknife 16 april 2006 kl.08.15 (CEST)
Och kanske Power Rangers, ifall de blivit en serie i Västerled någorstädes. 惑乱 分からん 16 april 2006 kl.12.09 (CEST)
Frågan är om det sista stycket överhuvudtaget är relevant för en artikel om en serieskapare. Normalt förklarar man kanske inte en hel genre och exemplifierar i en artikel om en enskild serieskapare. Den långa förklaringen med exemplet "Power Rangers" borde stå i artikeln "Henshin", som jag nog tycker att vi också borde ha i Seriewikin. Texten "Med serier som "Kamen Rider" och "Kikaider" gav han upphov till henshin-fenomenet (http://en.wikipedia.org/wiki/Henshin), och blev själv en av de främsta skaparna av superhjältesåpor av detta slag" räcker gott här, restren hör hemma i en separat artikel. Och i DEN kan man externlänka under Externa länkar till "Power Rangers".
Är inte det en gyllene medelväg så säg? --David Haglund 16 april 2006 kl.12.34 (CEST)
Det funkar väl, om man anser att Henshin har tillräckligt starka seriekopplingar. 惑乱 分からん 16 april 2006 kl.14.48 (CEST)