Fushigi Yuugi

Från Seriewikin
(Omdirigerad från Fushigi Yugi)
Hoppa till navigeringHoppa till sök
"Fushigi Yûgi" vol. 1 (amerikanska utgåvan, 2003) © Viz

Bilden är hämtad med tillstånd från The Grand Comic Book Database.

"Fushigi Yuugi" eller "Fushigi Yūgi" ("ふしぎ遊戯", ung. "Det mystiska spelet"), en shojo manga av Yū Watase. När den publicerats i USA har den haft titeln "Fushigi Yûgi", medan den i Singapore kallats "Fushigi Yugi". Allt material finns idag släppt på engelska i USA av Viz. Ursprungligen publicerad av förlaget Shogakukan i tidningen Shōjo Comic. I Sverige har den publicerats av Egmont Kärnan 2005-2007 som "Fushigi Yuugi".

Handling

Serien handlar om flickan Miaka Yuuki och hennes bästa vän Yui Hongo som genom en bok, "De fyra gudarnas rike", som de läser på nationalbiblioteket hamnar i en annan värld liknande antikens Kina. Där blir Miaka "Suzakus Tempeljungfru", en flicka som ska samla ihop de sju sjärnorna av Suzaku, för att kunna frammana Suzaku och rädda kjesardömet Kounan. Hon får många nya vänner, som Tamahome, Nuriko och Hotohori. Yui tar sig ur bokens berättelse och befinner sig åter i nationalbiblioteket, och finner att när hon läser boken att det som hände dem finns beskrivet på de första sidorna. Yui följer nu Miakas äventyr som läsare.

Utgivning

Japan Japan

Ursprungligen följetong i Sho-Comi 1992-95. Samlade i 18 volymer.

USA USA

Gavs ut av Viz 1999. Senast omtryckt i 6 tjocka volymer (VizBig edition) 2009-10.

Frankrike Frankrike

Senast omtryckt 2003 (alla volymer) av Tonkam.

Sverige Sverige

Samtliga volymer utgivna av Egmont 2005-07.

Övrigt

En prequel till berättelsen är "Fushigi Yuugi Genbu Kaiden".

Fushigi Yuugi i andra media

Gjordes som anime i mitten av nittiotalet i sammanlagt 52 avsnitt, samt två stycken TV-special och tretton OAV:er.Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!