Golden Gang

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Golden Gang är namnet på en superhjältegrupp skapad av bland andra Daniel Schenström. Serien publicerades först i rollspelsklubben SK Lokes fanzin SK Lokes Lunta och har haft tre kortare serier med i Svenska Superserier. Gruppen har också en viss medverkan i serien Förgöraren, i samma fanzin. Ett album, Golden Gang Volume One: Endings, gavs ut i december 2012 och innehåller helt nya serier. Schenström har skrivit allt material och tecknat delar av materialet medan andra tecknare ritat resten.

Serien skapades ursprungligen 1984-1985, hette då "De-7" och var influerad av Schenströms två dåvarande favoritserier, "Fantomen" och "X:en". Exempelvis så har Golden Gang en egen dal precis som Fantomen, och en av karaktärerna, Flasheye har liknande krafter som Marvels Cyclops.

Golden Gangs premiss är att de samlats av en magisk inkaväktare för att stoppa jordens undergång som ska börja med en händelse 2012. De använder sina krafter för att bekämpa brott och orättvisor världen över, först i egen regi och senare med mandat från Förenta nationerna.

Avsnitt

  • "Slaveri" är en kort fristående serie med Golden Gang, tecknad och författad av Schenström och textad av Martin Wikner. Serien publicerades i fanzinet Svenska Superserier nummer 3. Seriens mål är att uppmärksamma läsaren på det slaveri som försiggår i modern tid.
  • "Tankar" är en kort fristående serie med fokus på en telepatisk medlem av Golden Gang och några av de problem det innebär att kunna läsa andra personers tankar. Serien publicerades i fanzinet Svenska Superserier nummer 7. Precis som föregående del är den tecknad och författad av Schenström som textat avsnittet tillsammans med Martin Wikner.
  • "Den förste superhjälten" är en kort fristående serie som fokuserar på en bifigur som är serieuniversumets förste superhjälte. Avsnittets händelser är reflektioner på vanliga typer av berättelser från olika perioder av de amerikanska superhjälteseriernas eror, från deras Golden Age till moderna serier. Serien publicerades i fanzinet Svenska Superserier nummer 8. Den är författad av Daniel Schenström som textat avsnittet och tecknat den tillsammans med Martin Wikner, Martin Rebas, Thomas Fels, Thomas Eliasson, Daniel Thollin och Johan Wendesten.

Album


Golden Gangs hemsida

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!