Guardians of the Universe

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Guardians of the Universe (Universums Väktare på svenska), allvetande och nästan odödliga utomjordingar i serien "Green Lantern". Grundare av den intergalaktiska poliskåren Green Lantern Corps. Bor på planeten Oa i universums centrum.

Bakgrund

Guardians of the Universe är en av de äldsta raserna i universum, redan för flera miljarder år sedan hade de utvecklat en högt stående civilisation. Ursprungligen härstammade de från planeten Maltus, en överbefolkad värld som utöver Guardians även gett upphov till de högutvecklade raserna Zamarons och Controllers. En av Guardians, Krona, försökte undersöka universums födelse och gav därmed upphov till att universum splittrades i ett multiversum och att den onde Anti-Monitor föddes. De övriga Guardians fängslade Krona och beslöt att kollektivt sona Kronas brott genom att skapa en intergalaktisk polisstyrka. De flyttade nu även till planeten Oa i universums mitt.

Deras första försök var med robotarna Manhunters, men med tiden förstördes deras programmering, och robotarna blev istället universums gissel. Bättre lycka hade de med mänskliga agenter, och de grundade Green Lantern Corps som utrustades med gröna kraftringar. Andra experiment inkluderar Green Glob och Halla's.

Guardians och deras planet har förintats, men återskapats.

Kuriosa

"Guardians of the Universe" är utseendemässigt baserade på Israels förste premiärminister David Ben-Gurion (1886–1973).[1]

Fotnoter

  1. Inlägg i paneldiskussion på San Diego Comic-Con International 1998 av Julius Schwartz. Utskrift av själva paneldebatten med de aktuella citatet publicerad av Mark Evanier på sin webbplats News From ME: POV online (extern länk)