Hammerfall

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Omslag till det första albumet i serien "Hammerfall" – "Del 1. Ormens lidande". © 2010 Albumförlaget och uppvhovsmännen.

"Hammerfall", med manus av Sylvain Runberg och tecknat av Boris Talijancic, båda passionerade entusiaster av vikingakultur, är en serie och albumsvit bestående av fyra album som publiceras på svenska av Albumförlaget.

Handling

"Hammerfall" är berättelsen om en kamp mellan de skandinaviska folken och den frankiska civilisationen. En kamp mellan två världar, mellan ett sjöfararfolk och ett nyfött kungarike. Och i bakgrunden pågår en strid mellan de nordiska ländernas gudatro och den nye frankiske guden, med påtryckning från Rom. Grunden är en tragisk kärlekshistoria som vävs samman med historien om ett Europa som sakta börjar ta form. Året är 794 e.Kr. Bakom Björn den Vackre står ett imperium styrt av Karl den Store. I serien existerar även ett flertal fantasyelement, såsom alver och jättar.

Del 1: "Ormens lidande"

På dagen för Harald Larssons bröllop med den vackra Lina blir hela hans klan överfallen, och de som inte blir massakrerade blir bortförda i slaveri. Ledaren för överfallet är Björn den Vackre, en gång bannlyst från svearnas rike, nu återkommen för att hämnas. Från den stunden är Haralds enda mål att återfå sin frihet, återfinna sin trolovade och slåss för sin familjs ära. Färden går genom de hårda nordiska vintrarna till Roms portar och slutligen till fästningen i Aix-la-Chapelle, och den unge Harald tvingas överstiga både människors och gudars hinder.

Del 2: "Skuggorna i Svartalvhem"

Fångenskap hos Skanjerna, ett icke-mänskligt skogsfolk. Alla tvingas att kämpa för sin överlevnad och frihet när de möter "Skuggorna i Svartalvhem. Samtidigt fortsätter intrigerna vid Karl den stores hov.

Mini sverige.gif Svensk utgivning

  • Sylvain Runberg och Boris Talijancic: "Hammerfall" – del 1: "Ormens lidande" (Orginaltitel: "Le Peine du serpent"), limhäftad, 45 s färg, Albumförlaget. 1:a utgåva 2010. Översättning: Stefan Carlsson. ISBN 9197857912, ISBN 9789197857918
  • Sylvain Runberg och Boris Talijancic: "Hammerfall" – del 2: "Skuggorna i Svartalvhem" (Originaltitel: "Les ombres du Svartalaheim"), limhäftad 56 s färg, Albumförlaget 2010. Översättning: Stefan Carlsson. ISBN 9197857971, ISBN 9789197857970

Recensioner