Homunculi (Fullmetal Alchemist)

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Homunculi (singular, Homunculus) är de mystiska varelser som tjänstgör som de huvudsakliga antagonisterna i serien Fullmetal Alchemist av Hiromu Arakawa. Varje Homunculus skapades av en man de referar till som Fader , de är sju till antalet och är samtliga döpta efter de sju dödssynderna. Värt att observera är att en Homunculus är i stort sett osårbar och kan återuppliva sig flera gånger. Det enda sättet att permanent döda en Homunculus är att förstöra den "De Vises Sten" som finns inuti dess kropp

Homunculi i Mangan

Lust

Lust, också känd som "Det Ultimata Spjutet" är den första Homunculus som dyker upp i serien, hon är en attraktiv dam som använder sin charm för att manipulera alkemister som önskar sig makt och rikedomar. Lust har förmågan att förlänga sina fingrar och använda dem till att skära igenom vad som helst. Lust dör i strid mot Överste Roy Mustang , som trots att hon tillfogat honom rejäla skador lyckas använda sin eldbaserade alkemi till att bränna henne och hennes sten, upprepade gånger tills stenen förstörs och Lust med den.

Gluttony

Gluttony är en kort och knubbig Homunculus som tyr sig till Lust som ett litet barn. Som namnet antyder älskar Gluttony att äta, framförallt människor. Långt senare äter Gluttony i blint raseri, på grund av Lusts död, upp Edward Elric och Envy. Det visar sig att utrymmet i Gluttonys mage är i stort sett oändligt, detta beror på att han är ett misslyckat försök från Faders sida att skapa en av de portar som kan innehålla sanningen bakom alkemi.

Envy

Envy är en Homunculus med förmågan att byta skepnad, något han använder till att skapa kalabalik på Faders order. Det var Envy, som i skepnad av en soldat i statsmilitären sköt ett barn från Ishbal och därmed satte igång det blodiga inbördeskriget som är en viktig del av seriens bakgrundshistoria. Envy är även den som mördar Överstelöjtnant Maes Hughes, då denne fått reda på för mycket om Faders planer och arméns del i dem.

Trots att han vanligtvis uppträder i form av en "söt", androgyn pojke så är Envys sanna skepnad ett gigantiskt monster, tillverkad av själarna från invånarna i kungadömet Xerxes. När själarna såsmåningom förstörs reduceras Envy till en liten, maskliknande varselse.

Wrath

Wrath är även Överbefälhavare King Bradley, ledare för statsmilitären och härskare över Amestris. Till skillnad från övriga Homunculi åldras Wrath precis som en vanlig människa, något som beror på att han en gång i tiden var en människa, vilken genom ett farligt experiment gjordes om till en Homunculus.

Som Amestris statschef ligger Wrath bakom de många erövringskrig som Amestris fört mot sina grannländer. alla dessa krig är naturligtvis en del av Faders stora plan. Wrath kallas även "Det Ultimata Ögat" då det öga som han döljer under en lapp ger honom förmågan att exakt förutse en fiendes attack innan denne ens har hunnit använda attacken ifråga.

Greed

Greed, även känd som "Den Ultimata Skölden" vill ha allt; pengar, kvinnor, makt och evigt liv. Hans rebelliska attityd gjorde att Greed lämnade de övriga Homunculi och blev ledare för ett gäng Chimeror. Under arméns räd mot Chimerornas högkvarter, tillfångatas Greed av Wrath som för honom till Fader. Fader erbjuder Greed en chans att gå med honom igen, men denne vägrar. Som straff smälter Fader ner Greed och konsumerar hans sten. Senare i serien blir karaktären Ling Yao, som sökt efter odödlighet den nye Greed. Denne Greed antar dock snart samma rebelliska attityd som sin föregångare och lämnar de övriga Homunculi.

Greeds titel kommer sig av att han har förmågan att täcka sin kropp med ett skydd som är omöjligt att tränga igenom.

Sloth

En väldigt stor och trög Homunculus som ägnat sig åt att gräva en gigantisk transmutationscirkel under Amestris som del av Faders plan. Sloth är oerhört stark, men också väldigt lat och klagar upprepade gånger på hur tröttsamt allting är.

Pride

Pride är den första Homunculus skapad av Fader och tjänstgör som dennes högra hand, han visar sig senare vara ingen mindre än King Bradleys adopterade son, Selim. Prides sanna form är en skuggliknande skepnad med flera ögon. Pride kan förstöra allt som hans skugga kommer i kontakt med, men kan bara existera på två ställen; dels i Central och dels i den underjordiska transmutationsscirkeln under Amestris. Senare tar Pride över den rustning som tjänstgör som Alphonse Elrics kropp, något som gör det möjligt för honom att röra sig fritt i landet.