Homy Hogs

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Homy Hogs är inte enbart seriefigurer, utan var också ett punkband från Upplands-Bro (där Joakim Lindengren växte upp) som tillhör pionjärerna inom svensk hardcore-punk, även om de också spelade en mer reguljär punkrock såväl före som efter detta. Bandet förekommer i Joakim Lindengrens serier, främst i de tidigare. Bandmedlemmarna figurerar även som enskilda individer i serierna, framförallt Nandor/Krystmarodören, Porra/Dildo och LT/Leffe. En nyproducerad serie om bandet har framställts av Lindengren under 2008 för nummer 5 av kultpunkfanzinet Sika Äpärä.

Lindengren har även gjort omslagen till Homy Hogs LP "Werewolves on Wheels" och singel "High Drive & The Rokker Triplane".

En kollega till Lindengren från konstfackstiden, Mårten Eriksson, har också gjort en serie om bandet, publicerad som seriebilaga i EP-serien King Kong nummer 2 (där under bandets täcknamn Werewolves on Wheels). Mårten Eriksson är för övrigt en av bröderna Eriksson i "Bröderna Erikssons Bajssanering AB" i "Krystmarodören".

Serieversioner om bandet och/eller om medlemmar ur bandet återfinns bland annat i:

Externa länkar