Just här

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

"Just här", originaltitel "Ici même", serieroman med text av Forest och bild av Tardi. Romanen utgavs i original på Casterman 1979 och översatt till svenska på Medusa Förlag, Horst Schröder AB 1986. För översättningen till svenska svarade Carl G. Liungman.

Serien berättar historien om herr Just, som genom flera rättsprocesser har förlorat rätten till sina förfäders mark, egendomen Mornemont, och nu kämpar för att få den tillbaka. Under tiden rättsprocessen pågår, har han endast rätten att befinna sig ovanpå de murar som avgränsar tomterna som marken nu är uppstyckad på, och hans inkomst består i att han får pengar för att komma och öppna grindarna när folk skall ta sig till och från olika tomter. Just bor själv i ett litet hus ovanpå en av murarna. Han är helt besatt av rättsprocessen och när en dom äntligen faller, så kan han inte hantera de följder den får när starkare krafter utnyttjar domslutet för sina egna syften.

Att döma av figurernas klädsel och vilka fordon som används, är det tänkt att serien skall utspela sig någon gång under 1920- eller 1930-talet.