Kategoridiskussion:DC-figurer

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Jag lade in information om att vi även skulle inkludera licensserier, men det är naturligtvis öppet för diskussion. Ska Fantomen listas som en DC-figur eller inte? Ska Conan listas som Marvelfigur? OlaHe 9 februari 2007 kl.14.39 (CET)

Under serietidningar så är det väl inget snack om saken. Figurer? Hmm... Tveksammare... Svårt att säga.. Är Zorro en Marvel-figur t.ex. Jo.. en Disneyfigur? Det måste man säga... Men den ägs inte av någon av dem. Conan? Gjordes serierna för Marvel eller återtrycks de bara? Smurferna är ännu mer tveksamma, men de gavs ut av Marvel i USA... Gjordes det några Smurfer av marvel, elelr var det bara Europeiska återtryck? Skalld et spela någon roll för kategorin?

Gränsfallen blir svåra att ta sig runt om vi inte är maximalt breda.

Serier? Tja.. i alla fall om de producerats av Marvel/DC antar jag. Återutgivning? Njae.. vet inte.

Jag tvekar.--Steamboat Willie 9 februari 2007 kl.14.50 (CET)
För övrigt anser jag att kategorin Erotiska serier skall raderas
"Conan" producerades direkt för Marvel under många år, och figuren var under sin tid en del av Marvels universums kontinuitet. Red Sonja skapades mer eller mindre exklusivt för Marvel (dock inspirerad av en tidigare Howard-karaktär).
Jag tvekar också. OlaHe 9 februari 2007 kl.15.06 (CET)
Och hur gör vi med Wildstorm, som började hos Image, sedan blev ett autonomt förlag och numera är en del av DC? Är deras tidningar DC-tidningar? OlaHe 9 februari 2007 kl.15.08 (CET)