Kōtetsu Tenshi Kurumi

Från Seriewikin
(Omdirigerad från Kotetsu Tenshi Kurumi)
Hoppa till navigeringHoppa till sök
"Steel Angel Kurumi" © Kaishaku/ADV.

"Kōtetsu Tenshi Kurumi" ("鋼鉄天使くるみ", amerikansk titel "Steel Angel Kurumi", ung. "Stålängeln Kurumi"), japansk serie av Kaishaku (pseudonym för Hitoshi Ota och Terumasa Shichinohe).


Handling

Serien handlar om en kvinnlig stridsandroid, med skärt hår och rosett, utvecklad av forskaren Dr. Ayanokoji under 20-talets Japan (Taisho-eran). Hennes kodnamn är Kurumi, och hon väcks oavsiktligt till liv av pojken Nakahito Kagura med en kyss. Hon blir präglad och hopplöst förälskad i Nakahito, som hon kallar "Master" och obrottsligt följer och beskyddar. Historien fortskrider med att Kurumis "systrar", också stålänglar, först Saki och sedan Karinka, anfaller men blir sedermera hennes vänner.

Stålängeln Kurumi är gjord för strid och har ett extra kraftfullt konstgjort hjärta, benämnt Typ II, vilket inte bara innehåller änglakraft, utan även har en demonisk komponent. Hon betraktas därför som ett hot och jagas både av den japanska armén samt den mystiska organisationen Akademin, vilken har en flygande stad som hemlig bas. Där finns dessutom fler, mer ordinära stålänglar, vilka sänds ut mot stackars Kurumi.

Publicering

Mini japan.gif Japan

Manga i elva volymer med start 1998.

Mini usa.gif USA

Nio volymer publicerade av ADV Manga.

I andra medier

Kurumi blev även en anime, i första hand en tv-serie 1999 på tjugofyra 15-minutersavsnitt.

Externa länkar