Lars Krantz

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Verk av Krantz (2010).

Allmänna fakta

Lars Krantz, svensk serieskapare född 1979 i Falköping och numera bosatt i Malmö. Utbildad vid KV Konstskola och Serieskolan i Malmö. Alster av Krantz har bl.a. publicerats i Galago och Denimzine. 2007 gavs hans skräckhistoria "Dödvatten" ut som en Lantis av Seriefrämjandet. Denna serie tecknades senare om av Krantz och inkluderades som första delen i hans egentliga debutseriealbum, som även det fick titeln "Dödvatten", utgivet av Kolik förlag 2009. Tillsammans med Fabian Göranson och Fredrik Quistbergh gjorde han seriealbumet "En hjälpande hand", en satir över svensk vapenexport, utgivet på Bokförlaget Atlas 2010. Lars är även känd under namn som Pälso (vilket hans alias kallas i Dödvattenalbumet), Lark (med vilket han signerade tidiga fanzin), Byxlars (på grund av sina för korta byxor, inköpta på Bikupan i födelseorten Falköping för 40 kronor) och inte minst det högadelklingande Berns (vilket Krantz kallar sig på arbetsansökningspapper). Lars Krantz har även genomfört ett antal bokprojekt tillsammans med nollbudgetfilmaren Henrik Möller, bland annat "Att skapa en Gud."

Medverkar i vandringsutställningen "Hemåt!? – skaraborgska serieskapare" under 2017–2018.

Suttit och tecknat i Seriestudion sen ett antal år (2019).

Utgivna album

Medverkan i antologier och samarbetsprojekt

Vanliga böcker

Lars Krantz har även illustrerat ett antal vuxenbilderböcker, skrivna av Henrik Möller samt Jenny Högström.

Övrigt

Lars Krantz har gjort ett stort antal illustrationer till rollspelet Mutant (från Fria Ligan). Lars Krantz är en ofta anlitad panelexpert när det gäller ämnet serieskräck, bland annat på SIS och Rum för serier.

Mer om Lars Krantz

Externa länkarStub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!