Lee Elias

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Lee Elias (1920–1998) var en brittisk-amerikansk serietecknare som var aktiv från 1940-talet till det tidiga 80-talet. På 1940-talet tecknade han serier som "Captain Wings" och "Eldhår". Under sent 1940-tal och 1950-tal gjorde han flera serier för Timely, Hillman och DC Comics, inklusive "Black Canary", "Tommy Tomorrow", "The Flash" och serietidningsversionen av "Terry och Piraterna". Mest känd blev han nog för arbetet på Harveys "Black Cat.

I mitten av 1950-talet gick Elias över till att jobba med dagspresserier, bland annat som assistent på Al Capps "Knallhatten", samt med sin egen och Jack Williamsons "Beyond Mars".

I mitten av 1960-talet återvände Elias till sitt ursprungsland England, men 1972 åkte han tillbaka till USA och till serietidningsindustrin. För DC Comics arbetade han på serier som "Green Arrow", "Cave Carson", "Adam Strange" och "Eclipso", samt DC:s skräckserier. För Marvel Comics tecknade han bland annat "Power Man" och "Human Fly". Hans sista större projekt var "The Rook" för Warren Publishing. 1982 pensionerade Lee Elias sig från serietecknandet.Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!