The Leopard from Lime Street

Från Seriewikin
(Omdirigerad från Leopardboy)
Hoppa till navigeringHoppa till sök

The Leopard from Lime Street, även känd som Leopard Boy och Leopardman var en brittisk superhjälte med kattmotiv. Figuren och serien skapades av Tom Tully och Mike Western och gick i brittiska Buster 1976–85.

Handling

Tonåringen Billy Farmer blev riven av en radioaktiv leopard och märkte snart att han fått förstärkta sinnen och en kattlik fysik. Iklädd en kattdräkt började han att bekämpa brott, samtidigt som han även sålde foton av sina eskapader till den lokala tidningen. Med åren muterades Billy och fick ett mer kattlikt utseende med huggtänder.

En tid åtföljdes han även av sin hund Hunter, som även han fick bära mask.

Bakgrund

"The Leopard from Lime Street" publicerades i den brittiska serietidningen Buster från Fleetway 1976–85, och repriserades därefter i färg fram till 1990.

Figuren har även figurerat i Grant Morrisons "Zenith", men det är osäkert om framträdandet där ska ses som "officiellt".

De fyra första avsnitten av serien finns även återtryckta i Starscape, en brittisk antologi som började i pappersform men som nu endast publiceras på Internet.

Inspiration

Serien har mer än ett drag gemensamt med "Spider-Man". Liksom Peter Parker är Billy föräldralös och bor hos sin farbror och faster. Medan Peter blev biten av en radioaktiv spindel blev Billy riven av en radioaktiv leopard och utvecklade sedan krafter med paralleller till djurets egenskaper, inkl. pinglande "leopardkänsla" som varnar för fara. Peter Parker fotograferade ofta sig själv som superhjälte och sålde bilderna till den koleriske redaktören J. Jonah JamesonDaily Bugle, medan Billy sålde foton till Thaddeus Clegg på Selbridge Sun.

Externa länkarStub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!