Kimagure Orange Road

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Hikaru, Kyosuke och Madoka, kärlekstriangeln i sin prydno. ©Shueisha

"Kimagure Orange Road", "きまぐれオレンジ☆ロード" (fr. titel: "Max et Compagnie", sv. titel: "Superfamiljen"), en romantisk kärlekstriangel av Izumi Matsumoto.

Handling

Kasuga Kyosuke (Kurre Carlsson) och hans familj har flyttat runt hela hans uppväxt. Han och hans systrar har nämligen superkrafter och varje gång han eller någon av hans två systrar Manami och Kurumi (Marie och Nina) råkar avslöja sig (som när Kurumi springer 100 meter på tre sekunder blankt) så tvingas de flytta. Den här gången är Kyosuke trött på att ständigt flytta och byta skola... särskilt sedan han träffat Madoka Ayukawa (Madelene Aurell).

För att krångla till det så springer han dessutom på Hikaru Hijama (Linda Hajma) som blir direkt attraherad av Kyosuke och deklarerar att han är hennes pojkvän!

Kyosuke har svårt att välja mellan dessa två flickor. Inte blir det lättare av hans galna skolkamrater och hans än mer utflippade familj.

Publicering

  • Publicerades ursprungligen i Shonen Jump mellan 1984 och 1988.
  • Publicerades i Frankrike under titlarna "Max et Compagnie" samt "Les tribulations de Orange Road".
  • Publicerades i Italien under titeln "Orange Road".

Film och TV

"Kimagure Orange Road" blev en TV-serie i 48 avsnitt, 6 videofilmer och en långfilm. En serie romaner tog över efter att handlingen i serien slutade. TV-serien gavs ut i Sverige av Ozon Media under titeln "Superfamiljen".