Logan's Run

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

"Logan's Run" är en amerikansk science fiction-roman från 1967 skriven av William F. Nolan och George Clayton Johnson. Nolan har på egen hand skrivit två uppföljare, och det har gjorts en film och en TV-serie baserat på böckerna, samt flera tecknade serier.

Handling

År 2116 har människans livslängd begränsats till 21 år, varefter det är allas plikt att söka dödshjälp. Vissa väljer att fly, så kallade "runners", och jagas då av särskilda spårare som Logan 3. När Logan själv fyller 21 blir han själv en flykting och ansluter sig till likasinnade som söker friheten i det mytomspunna Sanctuary.

Serieversioner

Marvel Comics gav ut en serietidning betitlad Logan's Run i sju nummer 1977. Det första numret skrevs av Gerry Conway och tecknades av George Perez. David Kraft skrev nummer 2–5 och John Warner nr 6–7. Perez skötte tecknandet fram till nr 5 då han efterträddes av Tom Sutton. I nummer fem av tidningen publicerades en biserie med Marvels Thanos.

Malibu Comics återupplivade konceptet i en ny serietidning 1990, utgiven i sex nummer under året. Denna version skrevs och tecknades av bland annat Barry Blair.

Bluewater Productions lanserade 2009 även en serieversion i form av tre serieromaner baserade på den ursprungliga boktrilogin. Seriebearbetningen har gjorts av Paul J. Salamoff (författare) och Daniel Gete (tecknare). 2010 gav Bluewater ut den i form av en sex nummer lång miniserie under rubriken Logan's Run: Last Day.

Källor

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!