M'wanu

Från Seriewikin
(Omdirigerad från M'Wanu)
Hoppa till navigeringHoppa till sök

M'wanu var en ond medicinman som var ledare för Moogookulten ca 1604–05, när den 3:e Fantomen lyckades bryta Moogoos makt och upprätta Den gyllene oxens förbund, han kallades då B'wanu och var en av ledarna i medicinmännens rådslag samt en god vän till Bandarernas hövding, Buran.

Han återkom dock ganska snart som en ensam mäktig medicinman och visade sig besitta förmågan att beröva folk deras själar. Han krävde giftermål med Llongohövdingens dotter men Fantomen förhindrade det. Flera månader senare så återkom han och krävde en duell med Fantomen, Fantomen besegrade dock M'wanu, möjligen beroende på att han hela tiden tagit en dekot som skulle förhindra att M'wanu tog hans själ. M'wanu blev därefter fördriven för sina brott.

Tio år senare så försökte han komma tillbaka i hopp om att hans synder skulle vara straffade, det var de inte och han flydde i en kanot och blev upplockad av ett danskt fartyg som han lyckades locka att ta befälet över guldsmedsstammen Tez. Han lyckades sedan själv ta kommandot och satte danskarna i fängelse. Fantomen besegrade dock honom och han skickades med det danska fartyget till Danmark som fånge tillsammans med det danska befälet.Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!