Mark Crilley

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök


SERIESKAPARE
Mark Crilley
Mark Crilley
Brody's Ghost Vol.2 Cover
Född:∗ 1966-05-21 (53 år)
Födelseplats:Detroit, Michigan, USA

Land:USA USA
Språk:Engelska Engelska
 Japanska Japanska

Serier i urval
Akiko
Miki Falls
Brody's Ghost
Webblänkar
[[1]]


Mark Crilley är en amerikansk serieskapare och barnboksförfattare/illustratör i mangastil. Han har skrivit serieromaner som "Akiko", "Miki Falls" och "Brody’s Ghost". Han är mest känd för sina instruktionsfilmer på Youtube där han tecknar i olika stilar. Innan allt detta jobbade Mark som engelsk lärare i Fukushima, Japan.


Miki Falls

Miki Falls är en amerikansk manga skapad av Mark Crilley och publicerad av Harper Collins som en del av deras label HarperTeen. Den är strukturerad i fyra volymer, varje bok utspelar sig i en av de fyra årstiderna under ett år.

Brody’s Ghost

Brody’s Ghost är en amerikansk manga skapad av Mark Crilley och publicerad av Dark Horse Comics. Det utspelar sig i framtiden och handlar om en ung man som är omedveten om sina psykiska krafter. Det är inte förrän han kommer i kontakt med spökflickan Talia som han börjar bemästra sina krafter.

Mastering Manga

Förutom serierna så har han också två "How to draw Manga" böcker publicerade under namnet "Mastering Manga".

Personligt liv

Mark Crilley ger råd om hur man tecknar via Youtube och DeviantArt. Hans videos på Youtube handlar ofta om hur man tecknar Manga karaktärer i olika vinklar och poser. År 2010 gjorde han ”How to draw” videor för Funimation on demand. Marks fru Miki är från Japan och han döpte huvudkaraktären i Miki Falls efter henne. Han har även en dotter Mio och en son Matthew.