Mountain Poutine

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

"Mountain Poutine" är en webbserie av Lisa Cotton som publicerades ungefär en gång i veckan mellan 2004 och 2006. Serien startade i september 2004 och dess läsekrets har vuxit till sig allt eftersom tiden har gått. Lisa har som policy att alltid hålla sina teckningar och serier barntillåtna, vilket bland annat har lett till att huvudpersonen HollyAnn duschat med kläderna på.

Handling

"Mountain Poutine" har ibland endast en lös koppling mellan de olika avsnitten, men detta varvas med längre mer berättande historier. Exempel på sådana är förklaringen bakom HollyAnns säregna färger och berättelsen om hur hon blir "mamma" åt Clax. Många strippar skildrar även verkliga händelser i tecknarens liv.

Figurgalleri

Serien har tre huvudpersoner, men vänner och släktingar till Lisa Cotton dyker upp då och då när historien kräver det.

  • HollyAnn – Seriens egentliga huvudperson är Lisas representation av sig själv som en mullig rävhona i jeans och träskor. Hon är glad och positiv, älskar glass och samlar på My Little Pony-hästar. Hennes namn kortas ibland ner till bara Holly.
  • Trinsic – Hollys make, en rödhårig räv som för det mesta verkar stå stadigare på jorden än sin fru. Baserad på Lisa Cottons make.
  • Clax – En ung lila grip som HollyAnn hittar när hon ska ut och hämta posten. Clax fick sitt namn efter spelet Klax till Sega Master System som Lisa var förtjust i som barn. Han är nyfiken och klåfingrig, men menar oftast väl. Figuren är baserad på en av Lisas digitala husdjur på internetbaserade NeoPets, som hon tidigare har skrivit en fiktiv blogg åt.

Kuriosa

Seriens namn är en sammansättning av referenser till Lisa Cottons nuvarande hem och hennes uppväxtort. "Mountain" kommer från Vermonts smeknamn "the Green Mountain State" och "Poutine" är en av Lisas favoriträtter, en sorts snabbmat från de fransktalande delarna av Kanada.

Externa länkar