Neon the Unknown

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Neon the Unknown av Jerry Iger (text) och Alex Blum (bild). © DC Comics.

Neon the Unknown är en udda superhjälte, skapad av Jerry Iger, som först dök upp i Hit Comics nr 1 (juli 1940), utgiven av Quality Comics. Han huserar för närvarande i DC:s universum.

Neon I

Neon är ursprungligen Tom Corbet, en medlem av Främlingslegionen som finner en magisk källa då han är nära att dö av törst i öknen. Efter att ha druckit av dess vatten blir Corbet förvandlad till Neon the Unknown och får förmågan att flyga, avfyra energi från sina händer, och andra märkliga förmågor.

På 1980-talet återupplivade Roy Thomas kortvarigt figuren tillsammans med ett antal andra hjältar från Quality Comics. Neon är här en av medlemmarna i andra världskrigs-teamet Freedom Fighters, men flera av dem, inklusive Neon, dödas synbarligen under japanernas attack på Pearl Harbor.

I miniserien Uncle Sam and the Freedom Fighters (2008) avslöjas det att Neon fortfarande är vid liv i den magiska oasen i öknen. Han har dock vänt civilisationen ryggen och anser sig inte längre vara mänsklig.

Neon II

Huvudartikel: The Ray

I miniserien Uncle Sam and the Freedom Fighters (2008) söker den tidigare Freedom Fighters-medlemmen, Lanford "Happy" Terrill (tidigare känd som superhjälten The Ray) upp Neon för att be honom hjälpa till med att rädda de nya Freedom Fighters. Neon har inget intresse av att hjälpa sitt forna team, så Terrill bestämmer sig för att själva dricka ur den magiska källan. Han blir förvandlad till den nye Neon och använder sina nyvunna krafter för att bistå Freedom Fighters.