Nick Abadzis

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
"Laika" av Nick Abadzis. © upphovsmannen och First Second.

Nick Abadzis, brittisk serieskapare, illustratör och barnboksförfattare. Har bl.a. skapat serierna om Joey & Pandora, "Agnostic Dog", "Millennium Fever" samt den rosade serieromanen "Laika".


Serieskapande

Abadzis' serier och skämtteckningar har publicerats i tidningar som 2000AD, Punch, The Sunday Correspondent och Deadline.

Han har även gjort ett flertal serie för den amerikanska serietidningsmarknaden, såsom "Millennium Fever" (tillsammans med Duncan Fegredo) för DC Comics' underetikett Vertigo, "Children of the Voyager" (med Paul Johnson) för Marvel Comics och "Hugo Tate" för Atomeka Press.

Strippar och kortare serier har publicerats av Adhouse Books, Paradox Press, Kodansha och honom själv.

Hans mest uppmärksammade verk är förmodligen serieromanen "Laika", en berättelse som blandar fakta och fiktion om den sovjetiska rymdhunden, utgiven 2007 av First Second.

Utgivna serier (urval)

Övrig verksamhet

Nick Abadzis har även gjort barnböcker, arbetat med webbsajter för BBC och som redaktionell konsult för flera barntidningar.

Externa länkarStub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!