Nicolas Cage

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Nicolas Cage (född 1964) är en amerikansk serieskapare, men mest känd som skådespelare, regissör och producent. Han skapade synopsis till serien "Voodoo Child" tillsammans med sin son Weston Coppola Cage.

Cage är ett stort superhjältefan. Han hette ursprungligen Nicolas Coppola, men bytte namn för att inte ständigt sammankopplas med sin farbror, filmregissören Francis Ford Coppola. Namnet Cage tog han från Marvels superhjälte Luke Cage. Han har även döpt sin son till Kal-El efter Stålmannens födelsenamn.

Cage har varit involverad i ett eller har försökt involvera sig i ett flertal filmer baserade på tecknade serier. Under 1990-talet var han Tim Burtons förstahandsval för att spela Stålmannen, men projektet lades ner. 2007 spelade han titelrollen i "Ghost Rider", Marvels brinnande motorcykelåkare från helvetet, en roll han återvände till i uppföljaren några år senare. 2010 spelade han rollen som den maskerade hämnaren Big Daddy i filmen "Kick-Ass", baserad på Marvels brutala serie med samma namn.

Han har också samlat på serier och sålde under 2011 sitt exemplar av Action Comics nummer 1 (1938) för att kunna betala sina skatteskulder.Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!