Per Eriksson

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Per Eriksson (alias Per E. Riksson) på Small Press Expo 09 i Stockholm 25 april 2009. © Steamboat WillieTillstånd medges för användning på Seriewikin, enbart. All annan användning är förbjuden.

Signaturen Per E. Riksson, egentligen Per Eriksson, svensk konstnär, performanceartist och videoregissör. Har tidigare varit verksam i seriebranschen i varierande utsträckning och har bland annat arbetat på Seriehuset, Alvglans och på Galagos redaktion.

Åren 1988–1992 gav han ut fanzinet Trilsk, ett punkigt satir- och seriefanzin som genom åren kom att innehålla serier och teckningar av Per själv, Joakim Lindengren, bröderna Lars och Johan Andreasson, Gunnar Lundkvist, Martin Åhlund m.fl.

2007 gjorde han comeback till seriernas värld med sitt fanzin Entropi, enligt egen utsago för att han ville "visa för mig själv att jag inte behövde alla spexhjälpmedel och digitalt lajbans jag idag omger mig med." Han säger också att det var Bitte Andersson som övertalade honom att börja teckna serier igen. 2007 kom uppföljaren, sexseriefanzinet Illustrerad Nakenchock.

Per E. Riksson är även redaktör för seriefanzinet Aurora som tecknas av elever i årskurs 6–8 på Birkaskolan, Ekerö (2007–).Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!