Primal

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Omslag till Primal-serien

"Primal" är en 16-sidig gratisserie som i Sverige delades ut i slutet av 2002 för att göra reklam för Playstation 2-spelet med samma namn. Serien skrevs av Russell Uttley och tecknades av Ben Oliver och Joshua Middleton. Andra medverkande i serieskapandet var James Mackay som assisterade med färgläggning, Eddie Deighton som textade och arbetade med design samt Sarah Bennett som också arbetade med designen.

Serien presenterades av Sony Computer Entertainment Europe, och gavs ut i samarbete med com.x.

Den realistiska teckningsstilen och färgläggningen i serien präglas av en ganska grov och smutsig känsla, med mycket skisslinjer, och färgerna är till största delen dämpade. Detta är en skarp kontrast till de skarpa, datortextade pratbubblorna och ljudeffekterna.

Seriens handling följer mycket precist de tidiga filmsekvenserna i spelet. Detta börjar med spelets ena huvudkaraktär Scree som introducerar spelvärlden och berättar varför människornas värld blivit involverade i kampen mellan det goda och det onda i kosmos. Sedan visar serien hur det kommer sig att den andra huvudkaraktären, Jen, blir indragen i äventyret.

Externa länkar