Redcloak

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Redcloak är en av de återkommande skurkarna i "The Order of the Stick". Redcloak är en goblin och överstepräst åt The Dark One, en av detta folks gudar, Redcloak tjänar även storskurken Xykon.

Nowiki.gif Denna artikel behöver wikiformateras.
Hjälp gärna till med den här och andra artiklar som saknar wikiformatering.Handling och figurporträtt

I Start of Darkness, boken som berättar Xykons och Redcloaks ursprung får vi veta att Redcloak växte upp i ett goblin-samhälle tillsammans med sin mamma, sin farbror och diverse syskon, Redcloak studerade till präst under "The Dark One" och spåddes en lovande framtid inom den religiösa ordern.

På Redcloaks examensdag blev goblin-samhället attackerat av paladiner från det avlägsna Azure City, endast Redcloak och dennes lillebror undgick att bli massakrerade, innan han dog överlämnade orderns överstepräst den heliga manteln till Redcloak. När han satte på sig manteln fick Redcloak total insikt i "The Dark Ones" plan för goblin-folket. Tillsammans med Right-Eye gav sig Redcloak ut i vägen för att förverkliga planen om en värld där hans folk kunde leva sida vid sida med andra folkslag, som alver, människor och dvärgar.

Efter några år allierade Redcloak och Right-Eye säg med Xykon, en ond häxmästare. Redcloak berättade om The Snarl, ett monster skapat från gudarnas ilska, som en gång förgjort det gamla universum innan både de goda och onda gudarna lyckades fängsla det i en annan dimension. Speciella portar skapades för att hålla The Snarl fången, både Xykon och Redcloak förstod att den som kunde kontrollera dessa portar även skulle kunna kontrollera The Snarl. Skillnaden var att Redcloak ville använda det fruktansvärda monstret till att försöka tvinga de nya gudarna att skapa en bättre värld för goblin-folket, medan Xykon ville använda det för att styra världen.

Den första porten fanns i alv-druiden Lirians dunge, med sin armé av goblin-soldater invaderade Xykon och Redcloak. Lirian visade sig dock vara betydligt listigare och smittade Xykon med ett virus som berövade alla magiska krafter. Detta ledde till att Redcloak var tvungen att göra Xykon till en lich, vilket gjorde den redan psykotiske häxmästaren ännu mer instabil. Xykon hämnades på Lirian genom att döda henne och sedan fängsla hennes själ i en svart ädelsten, Lirians port förstördes dock av en skogsbrand. Oturligt nog, hade Lirian i ett trotsigt ögonblick råkat berätta för Xykon att det fanns ytterligare fyra portar.

Right-Eye, Redcloaks lillebror lämnade snart bandet, han hade fått nog av att styras av Xykon, flydde och slog sig ner i en liten by. Right-Eye försökte övertyga Redcloak om att glömma planen och efter ett tag verkade det som om denne var villig att börja ett nytt liv. Då dök Xykon upp, han tvångsrekryterade Right-Eyes familj och resten av byns invånare i sin armé.

Under belägringen av magikern Dorukans slott dödades Right-Eyes fru och barn, den bittre goblinen berättade för Redcloak att han planerade att lönnmörda Xykon. Redcloak, som var övertygad om Xykons nödvändighet för att planen skulle fungera dödade sin egen bror. Efteråt talade Xykon om att han redan visste att Right-Eye planerat mördat honom och därför hade vidtagit vissa försiktighetsåtgärder. Förtvivlad insåg Redcloak att han numera inte var något annat än Xykons redskap.

Numera är Redcloak även högste ledare för en armé av hobgoblins, trots att han hatade dessa först, har han under seriens gång kommit att värdera dem lika högt som vanliga goblins.

I seriens nuläge har Redcloak och Xykon intagit Azure City, där ännu en av portarna finns. Även denna port förstördes under striderna om staden.

Personlighetsmässigt är Redcloak intelligent och seriös, i kontrast till den oansvarige och skämtsamme Xykon, han får därför ofta fungera som dennes straight-man. På grund av det som hände hans familj hyser Redcloak ett brinnande hat mot alla människor, framförallt paladinerna från Azure City.