Seriebattle

Från Seriewikin
(Omdirigerad från Seriebattles)
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Ett seriebattle är ett slags tävling eller kraftmätning (ofta lättsam) mellan serietecknare inför publik, inspirerat av fenomen som freestylebattle och teatersport. Seriebattle kan gå till på olika sätt, men i regel tävlar ett antal serietecknare mot varandra inför publik (ofta i lag), och improvisationstecknar en bild eller seriesida på ett givet tema (angivet av en tävlingsledare eller av publiken) och under begränsad tid. När tecknandet är avslutat får publiken eller en jury avgöra vinnaren.

Mini sverige.gif Seriebattle i Sverige

Seriebattle har i Sverige bland annat arrangerats på Kulturhuset i Stockholm (i Serietekets regi), på Café Hängmattan i Göteborg i september 2009, under festivalen I seriernas värld i Malmö 2009, samt på Clarion Hotel i Stockholm i februari 2010. Max Gustafson har varit med och anordnat flera av dessa tillställningar.

Den 15 augusti 2010 anordnades för första gången en landskamp i seriebattle mellan Sverige och Danmark på Seriegatan vid Sergels Torg under Stockholms Kulturfestival. I det danska laget deltog Zven Balslev, Søren Mosdal och Michael Rytz, medan Sveriges färger försvarades av Jonas Darnell, Stef Gaines, Simon Gärdenfors, Ola Skogäng och Mikael Grahn.

Under mässan Bok & Bibliotek i Göteborg i september 2010 utkämpades flera seriebattle på Seriescenen.

Externa länkar

  • Seriebattle.se (officiell webbplats för flera svenska seriebattle) [länkad 2010-02-23]
Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!